Πιροσκί !!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
600 - 700γρ.αλευρι για τσουρέκια 400γρ χλιαρό νερό ή γάλα 2 φακελάκια μαγιά 5κ.σ.ηλιελαιο 1κ.σ.ζαχαρη 1 κ. σ. αλάτι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΒΑΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΈΣΕΙ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΠΑΤΑΤΑ:
Εβρασα 3 πατάτες έριξα αλάτι και δενδρολίβανο μέσα στην κατσαρόλα.
Τις εβράσα πολύ καλά.
Παράλληλα ψιλοκοψα 1 μεγάλο κρεμμύδι το σοταρισα σε χαμηλή φωτιά για να μην πάρει σκούρο χρώμα.
Όταν έγινε το κατέβασα από την φωτιά και το άφησα νά κρυώσει.
Έριξα 3κ.σ.φρεσκο κρεμμυδάκι δυόσμο πάπρικα καπνιστή μπουκοβο καυτερό.
Όταν έβρασα οι πατάτες
τις πολτοποιησα και έριξα μέσα τα κρεμμύδια.
Τα ανακάτεψα και έριξα λίγη τριμμένη μοτσαρελα.
Το σκέπασμα και το έβαλα όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σέ ένα μπόλ βάζουμε το γάλα ή το νερό την ζάχαρη την μαγιά.
Τά ανακατεύουμε σκεπάζουμε το μπόλ και το αφήνουμε έως ότου φούσκωσει.
Μετά ρίχνουμε στο αλεύρι το αλάτι το ανακατεύουμε το ζυμώνουμε καί λίγο πρίν το τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο το ζυμώνουμε καί το βάζουμε στο ψυγείο ΟΛΗ την νύχτα.
Τό βράδυ έφτιαξα και την γέμιση.
Την άλλη μέρα λαδωσα τά χέρια μου και έκοψα κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μικρού μανταρινιου. Τα άφησα λίγο σκεπασμένα.
.
Μετά πήρα το κάθε κομμάτι ζύμης το άνοιξα με τα χέρια.
Έβαλα μέσα ανάλογη γέμιση τα έκλεισα.
Τα σκέπασμα για 15'και μετά τα τηγάνισμα σέ αρκετό ηλιέλαιο.
Σε μέτρια φωτιά.
Τα βγάζουμε τα αφήνουμε λίγο σε χαρτί κουζίνας.
Και είναι έτοιμα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Anna Lampropouloy