Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Μοσχαράκι κοκκινιστό !!!

Μοσχαράκι κοκκινιστό μαμαδίστικο φαγάκι !!!


1 κιλό κρέας σε μικρές μερίδες κομμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο,1 καρότο 🥕 σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους κομμένη
2 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη με μια κουταλιά πελτέ
Λίγο κρασί κόκκινο (μισό ποτήρι)
Λάδι, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, λίγο κίμινο

Πλένω το κρέας και αφήνω σε τρυπητό να μείνει λίγο, καθαρίζω κρεμμύδι, σκόρδο και το καρότο με την πιπεριά.
Βάζω λάδι στην χύτρα και τσιγαρίζω το κρέας να αλλάξει χρώμα, βάζω το κρεμμύδι και το σκόρδο αφήνω λίγο, σβήνω με το κρασί και συμπληρώνω τα υπόλοιπα υλικά.
Κλείνω την χύτρα και μαγειρεύω σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά.
Συνοδεύω το φαγητό μου με πατάτες τηγανητές ή πουρέ,αν μας αρέσει και με ρύζι 🍚

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαρία Μανιουδάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ