ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ!!!
Σε ένα μπολ βάζουμε 2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα 1 κύβο νωπή μαγιά ή 2φακελάκια ξηρή.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο 2 αβγά, 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη και περίπου 1 κιλό αλεύρι.
Φτιάχνουμε μια και αφήνουμε να φουσκώσει..
.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.
Σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά βάζουμε 600γρ γάλα και προσθέτουμε 125γρ ζάχαρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε 150γρ γάλα κρύο και προσθέτουμε 120γρ κορν φλαουρ ανακατεύουμε και ριχνουμε 4 αβγά και χτυπάμε όλα μαζί.
Ριχνουμε στην κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και άρωμα βανίλιας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Παίρνουμε την ζύμη,ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε τετράγωνα φύλλα.
Φτιάχνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει.
Γεμίζουμε με την κρύα κρέμα.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς περίπου 20-25 λεπτά.
.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε ελαφρώς.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
2 ποτήρια ζάχαρη,
2 ποτήρια νερό.
Βράσιμο 7 λεπτά.
Σιροπιαζουμε όπως εινα ζεστα και τα δύο..
Τέλος από πάνω αλείφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και όταν κρυώσουν καλά με ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Alexandra LessiΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!