Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου!!!


Μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου!!!


Για την κρέμα
1,5 λίτρο γάλα
130 γρ, Κορν φλαουρ
2 βανίλιες,100 γρ βούτυρο
150 γρ κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια (θα λιώσει μέσα στην κρέμα)
150 γρ ζάχαρη
Για την βάση 2 χαρτιά μπισκότα πτιμπερ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα 500 ml να διαλυθεί το Κορν φλαουρ αφήνουμε στην άκρη.
Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ρίχνοντας το γάλα που έχουμε το Κορν φλαουρ και σε χαμηλή φωτιά για να μην μας πιάσει η κρέμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (δεν θέλει πολύ) όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το βούτυρο τις βανίλιες και την κουβερτούρα.
Σε πυρέξ ή μπολ που κλείνει βάζουμε τα μπισκότα αφού τα βρέχουμε με λίγο γάλα και βάζουμε τη μισή κρέμα, ξανά άλλη μια στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος ένα φάκελο σαντιγί που έχω χτυπήσει στο μίξερ με 200ml γάλα.
Διακοσμώ με τρούφα ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Μαρία ΜανιουδάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ