Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Κουλούρια Θεσσαλονίκης !!!


Κουλούρια θεσσαλονίκης .... Ζεστά ,ζεστά έτοιμα προς βρώσιν.😋😋😋😋😋.


Υλικα:
200 ml χλιαρο νερο
1/2 φακ.ξερη μαγια
2 κ.σ.ελαιολαδο
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500 γρ.


Ζαχαρονερο

Σουσάμι

500 γραμ νερό χλιαρό 

2 κουτ σούπας ζάχαρη  

Γεμίζουμε ένα μπολ με το νερό και την ζάχαρη κ ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ..κοντά έχουμε κ ένα μπολ με σουσάμι .

Οταν τα ετοιμάσουμε βουτάμε το κάθε κουλούρι γρήγορα στο νερό κι αμέσως μετά στο σουσάμι .


Ετοιμαζουμε την ζυμη μας διαλυοντας στο νερο την μαγια προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.

Η ζυμη ειναι αφρατη και δεν κολλά στα χερια.

Αφηνουμε να φουσκωσει.

Πλαθουμε σε μπαλακια τα αφηνουμε σκεπασμενα με μεβρανη για 10 λεπτα.

Πλαθουμε σε κορδόνια και τα κανουμε κυκλο.

Τα βουταμε στο ζαχαρονερο και μετα στο σουσαμι.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις 15 με 20 λεπτά να δούμε να πάρουν ωραίο χρώμα .😋

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Μαρινα Μισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ