Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Ξυδάτες χοντροελιές κ πώς τις φτιάχνουμε !!!


Οι υπέροχες  ΞΥΔΑΤΕΣ ΧΟΝΤΡΟΕΛΙΕΣ....  
Λίγο μπελαλιδικες φίλοι μου αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει!
Έχουμε όλο το χρόνο υπέροχες τραγανες νοστιμοτατες ελιτσες για να συνοδεύουμε τα όσπρια.... τα λαδερά... το ουζάκι μας κ. α.


ΣΥΝΤΑΓΗ
Διαλέγουμε πράσινες γερές χοντοελιες και τις χαράσουμε σε 3 - 4 σημεια
Τις βάζουμε στο νερό και το αλλάζουμε για 10 μέρες 1 ή 2 φορές την ημέρα. 

..


Μετά για 20 μέρες τις αφήνουμε σε λίγο αλατισμένο νερο(στα 10 λίτρα 4κ.σ.λιωμενο αλατι)
Τις βγάζουμε από το νερό δοκιμάζοντας αν έχουν ξεπικρισει και τις βάζουμε σε μια λεκάνη. 

Ρίχνουμε μια χουφτιτσα αλάτι μια κούπα ξύδι και λίγο ξυνο και τα ανακατ. για 3 μέρες.
Μετά τις βάζουμε σε δοχείο με λάδι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ