Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ταρτάκια με μαρμελάδα !!!


Έκανα ταρτακια για κέρασμα αύριο η κορούλα μου έχει γενέθλια την εύχομαι πάνω απ'όλα υγεία και ότι άλλο θέλει ψυχή τής🌹💞


Υλικά  για τραγανή ζύμη ταρτακια η πάστα  φλωρακια που λιώνει στο στόμα
250 γρ μαργαρίνη λιωμένη
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/4 ποτηριού κονιάκ (εγώ δεν είχα έβαλα χυμό φρέσκο πορτοκάλι)
2 βανίλιες, ξύσμα από 1 λεμόνι,
1 αυγό
3 ποτήρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 20γρ.

.


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνει μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, μετά κάνουμε μικρά μπαλάκια και πατάμε σε φορμάκια έτσι ώστε να καλύπτει και τά πλαϊνά. 

Ψήνουμε 175°  20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
 Μαρμελάδα ότι σάς αρέσει εγώ έβαλα σπιτική μαρμελάδα φράουλα.
Συνταγή αυτή είναι τής Ειρήνης και την ευχαριστώ πολύ.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία 'Αννα Αννούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ