Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Γίδα βραστή !!!


Γιδα βραστή !!!

Υλικά
1.5 κιλο γιδα σε μεριδες
3-4 πατατουλες
2-3 καρότα
1 κρεμύδι
Λιγο σελερι
Αλάτι, πιπέρι, λαδι


Σε μια κατσαρόλα βαζουμε το κρέας να βράσει με μπόλικο νερό πετάμε το πρώτο νερο.

Βαζω το κρέας στην χύτρα με  νερο μεχρι την μέση  και βράζω 40 λεπτά από τηνώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα..

Οταν το κρέας μαλακώσει το βγάζουμε σουρώνουμε το ζουμάκι για τυχόν κόκκαλα και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ρίχνωντας και τα λαχανικά μας λαδι  αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν περίπου μισή ώρα μεχρι να μαλακώσουν .

Στο τελος προσθετω και χυμό απο  λεμόνι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ