Μια ζουμερή πορτοκαλόπιτα που είναι σκέτη απόλαυση !!!!
Υλικά :
1 πακέτο φύλλο κρουστας,
1 ποτήρι ηλιέλαιο,
1 ποτήρι ζάχαρη,
ξύσμα κ χυμό από ένα πορτοκάλι,
1 φακελάκι μπεικιν,
2 βανίλιες,
4 αυγά,
1 κεσεδακι γιαούρτι.
Για το σιρόπι :
2 ποτήρια ζάχαρη,
3 ποτήρια νερό,
ξύσμα κ χυμό από ένα πορτοκάλι,
μερικές σταγόνες λεμόνι,
1 ξύλο κανέλας.
Ανοίγω το φύλλο κ το αφήνω να στεγνώσει να ξεραθεί.
Το κομματιαζω μετά με τα χέρια.
Ανακατεύω στο μίξερ το ηλιέλαιο, ζάχαρη, ξύσμα κ χυμό,, βανίλιες, αυγά κ γιαούρτι.
Ρίχνω κ το μπεικιν κ ανακατεύω.
Ρίχνω το φύλλο στο μείγμα κ ανακατεύω να μουσκεψει καλά.
Λαδώνω ένα πυρέξ κ αδειάζω το μείγμα.
Ψήνω μέχρι να ροδίσει περίπου 40 λεπτά!
Αφήνω να κρυώσει κ περιχύνω με το καυτό σιρόπι.
Αφήνω μέχρι να τραβήξει όλο το σιρόπι!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ