Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Νερατζάκι γλυκό κουταλιού !!!



ΓΛΥΚΌ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ ΠΡΆΣΙΝΟ ΝΕΡΑΝΤΖΆΚΙ!!


1kg νεράτζάκι
1 200 ζάχαρη
2 ποτήρια του νερού μεγάλα νερό
2 ξυλακια κανέλας και μερικά γαρύφαλλα
Χυμό από μισό λεμόνι


Κόβουμε όσο γίνεται πιο μικρά νεράτζάκια..!!
Τα πλένουμε καλά και παίρνουμε το μηχάνημα που καθαρίζουμε τα μήλα και καρφώνομαι στη μέση για να καθαρίσουμε το κοτσανάκι και λίγο από τη μέση .όχι όμως να βγούμε από την άλλη πλευρά.. (σε αυτή την τρυπούλα που θα μείνει στη μέση αν θέλετε μπορείτε μετά στο τέλος να βάλετε ένα αμύγδαλο μέσα)με αυτό τον τρόπο καθαρίζουμε το κοτσαντάκι και βοηθάει να ξεπικρίσουν και πιο γρήγορα... 

Βράζουμε τρείς φορές από 10 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός μετράμε τα 10 λεπτά.. βάζουμε σε μία πολύ μεγάλη λεκάνη και αλλάζουμε το νερό για 10 ημέρες ανα τέσσερις ώρες..( αλλά δεν ξεχνάμε να το αλλάζουμε)στο τέλος ξαναβράζουμε πάλι άλλες τρεις φορές από 10 λεπτά από την ώρα του βρασμού μετράμε πάντα το χρόνο... 

Αφήνουμε να στραγγίσουν.. 

Στην όλοι παραπάνω διαδικασία δοκιμάζουμε πού και πού να δούμε αν έχει ξεπικρίσει και αν είναι στα γούστα μας. 

Καλύτερα να πετάξουμε 1-2 νερατζάκια παρά στο τέλος όλο το γλυκό... 

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά... 

Ρίχνουμε μέσα τα νεράτζάκια και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά αφού βέβαια έχουμε ρίξει μέσα και 2 ξυλαράκια κανέλα και 5_6 γαρύφαλλα και μισό χυμό λεμονιού.... 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει... 

Σε αυτό το στάδιο σίγουρα θα έχει βγάλει κάποια υγρά παραπάνω το γλυκό γι αυτό ξαναβάζουμε στη φωτιά άλλα 5 λεπτά... 

Αυτό ίσως χρειαστεί να το επαναλάβετε άλλες δύο φορές, εξαρτάται αυτο θα το δείτε εσείς.... 

Στο δικό μου γλυκό έγινε μόνο μία φορά γιατί είχα αφήσει όλη τη νύχτα να στεγνώνει πριν το βάλω στην κατσαρόλα... 

Τέλος τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ