Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Σούπα γλυκοπατάτας βελουτέ !!!

Σούπα γλυκοπατάτας βελουτέ !!! Tην έφτιαξα να δω πως είναι σήμερα για εμένα ..πολύ νόστιμη !!!
 

 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1,5 λίτρο νερό
1 κύβος κότας ή λαχανικών
1 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
1 φύλλο δάφνης
αλάτι-πιπέρι
1 κ.σ. φέτα


Βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια να σοταριστεί σε λίγο ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Προσθετουμε το νερό (καλύτερα απο βραστήρα για να μη ρίξει τη θερμοκρασία), τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο τζίντζερ και το φύλλο δάφνης.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε για 30-40 λεπτά να βράσει (ελέγχουμε να έχουν μαλακώσει τα υλικά).
Σε αυτό το σημείο ελέγχουμε το αλάτι μας (προσοχή στην αρχή γιατί υπάρχει ο κύβος, καλύτερα να συμπληρώσουμε μετά επιπλέον, η γλυκοπατάτα "τραβάει" αρκετό αλάτι).
Πολτοποιούμε με ραβλομπλέντερ ή σε μπλέντερ τη σούπα αφού αφαιρέσουμε το φύλλο δάφνης, και μαζί προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Δοκιμάζουμε το αλάτι ξανά και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ