Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Ραβανί Βέροιας το αυθεντικό !!!!



Με κεράσανε ξετρελάθηκα από την γεύση του και μόλις το έφτιαξα κι εγώ !!!  Αυθεντικό ραβανί Βέροιας σε 5 λεπτά και έτοιμο για ψήσιμο .. !!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!
Η φίλη που με κέρασε είναι από Βεροια .. !

Υλικά ολα με την ίδια κούπα .
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γιαούρτιο στραγγιστό 200 γραμ
4 αυγά
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ γλυκού σόδα

Σιρόπι
2+1/2 κούπες ζάχαρη
2+1/2 νερό
μισό λεμόνι τον χυμό του
φλούδα από λεμόνι
Βράσιμο 5 λεπτά

.



Χτυπώ τα αυγά με την ζάχαρη να γίνουν σαν κρέμα .
Προσθέτω το γιαούρτι ,το λάδι,το αλεύρι κοσκινισμένο το μπέικιν την σόδα το σιμιγδάλι..
 

Βουτυρώνω ή μία φόρμα του κέικ ή ένα ταψάκι 20Χ35 το αδειάζω και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά --δοκιμάστε το με το μαχαίρι ,αν βγεί στεγνό είναι εντάξει .--Σιροπιάζω με  ζεστό το ραβανί καυτό το σιρόπι !!!

* Μπορείτε προαιρετικά να κοπανήσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα και να την προσθέσετε !!!
Φωτογραφίες εκτέλεση από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .