Χρυσαφένια λαχταριστά και πεντανόστιμα πιροσκί με πατάτα !!!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
Στη μηχανή ψωμιού βαζουμε 500ml , νερό 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και 1 ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας λάδι σπορελαιο 4 μιση φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι και 1 μαγιά σκόνη. Το αλεύρι θα το δείτε μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω. 4 μισή με 5 φλυτζάνια.
Αφήνουμε να ζυμωθει καλά και μετά από μισή κλείνουμε τη μηχανή , βγάζουμε τον κάδο με τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει. Βράζουμε πατάτες τις πάταμε με το πηρούνι , βαζουμε μέσα λίγη ρίγανη πιπέρι λίγο αλάτι .
Αν δεν έχετε μηχανή ψωμιού φτιάξτε το με το χέρι .
Άνοιγουμε μικρά φιλαράκια τη ζύμη μου και βαζουμε από 2 κουταλιές στο καθένα. Τηγανιζουμε σε καυτό σπορελαιο.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Theodosia Halvatzh– ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ