Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Κιμάς με κριθαράκι !!!


Το είδα, μου άρεσε , το έφτιαξα κ το φάγαμε με πολλή όρεξη κ είναι από τα φαγητά που θα καθιερώσω πια...Κιμάς με κριθαράκι ..Νόστιμο φαγητό, οικονομικό, γεμίζει η κατσαρόλα!!!


Σοτάρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο. 

Ρίχνουμε 200 με 300 γραμμάρια κιμά, δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες κ σοτάρουμε να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. 

Τρίβουμε ένα καρότο, γυρίζουμε λίγο να γυαλίσει, μια κουταλιά πελτέ να ψηθεί ελαφρά  κ σβήνουμε με λίγες σταγόνες κονιάκ ή λευκό κρασί.  

Ρίχνουμε ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγο κουρκουμά,  κ ζεστό νερό να βράσει ο κιμάς.

Αφού βράσει καλά,  ρίχνουμε μιάμιση φλυτζάνα του τσαγιού  κριθαράκι χοντρό κ συμπληρώνουμε με καυτό νερό να βράσει, να μελώσει αλλά να είναι ζουμερό. 

Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι κ τυρί τριμμένο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Μαίρη Ηλιοπούλου