Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Γλυκό μελιτζανάκι !!!


Σαν κεχριμπάρι έγινε το μελιτζανάκι μου και  όποιος το φάει να προσέχει μην σπάσει τα δόντια του....αχ αυτό το κράτς που ακούγεται... η επιτυχία του θα είναι δεδομένη!!!

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μελιτζανάκια πολύ μικρά
1 Κιλό ζάχαρη
4 Κούπες νερό
Γαρίφαλο για το κάρφωμα
Ασπρισμένα αμύγδαλα
1 Κουταλιά σούπας Ασβέστη
2 Κανέλα σε ξυλάκι
Σταγόνες από μισό λεμόνι!!

.

.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε τα μελιτζανάκια από τα κοτσανάκια τους !!
Γεμίστε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και διαλύστε μέσα τον ασβέστη
βάλτε και αφήστε για ένα ολόκληρο βράδυ μέσα!!
Την επόμενη μέρα τα βγάζετε και τα πλένετε με άφθονο νερό
βράζετε τα μελιτζανάκια 2 φόρες και πετάτε το νερό τους από 3 λεπτά την κάθε φορά από την ώρα του κοχλασμού!!

.



Δεν τα χαράζουμε.
Τα βγάζουμε ένα ένα και τα τοποθετούμε επάνω σε πετσετουλα ώσπου να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους !!
μπήγουμε την μύτη τους από το μελιτζανάκι ενα γαριφαλακι και ενα αμυγδαλακι στην μέσα!!  
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά!! ρίχνουμε το νερό την κανέλα και την ζάχαρη!!
βράζουμε για ένα τέταρτο σκέτο το σιρόπι και μετά βάζουμε ένα ένα μέσα τα μελιτζανάκια μας!!
Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε!!

.



Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας ...Τελος ρίχνουμε έξτρα ασπρισμένα αμυγδαλακια μέσα και τις σταγόνες από μισό λεμόνι μαζί με την λεμονόκουπα!!την άλλη μέρα και αφού έχει κρυώσει ξαναβραζουμε πάλι για 15 λεπτά...!!!!
Αποστειρωνουμε τα βάζα μας και το φυλάσσουμε μέσα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ