Ρεβίθια με μελιτζανες στην γάστρα το φαγητό μας σήμερα!!!
Υλικά!!
500 γρ ρεβύθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες σε κυβάκια
4-5 μελιτζάνες σε κομμάτια
1 κ.σ Πελτέ
Λάδι αλάτι πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση!!!
Βάζω από το βράδυ τα ρεβύθια σε νερό με αλάτι ! Το πρωί τα βάζω να πάρουν μια βράση αδειαζω το πρώτο νερό και τα βάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι τριγαρίζω τις μελιτζάνες λίγες λίγες μετά το κρεμμύδι! Τα μεταφέρω στην γάστρα προσθέτω τα ρεβίθια μαζί με το ζουμάκι που εβρασαν τις ντομάτες αλατι πάπρικα το λάδι και τον πελτε.Ανακατευω και κλείνω την γάστρα ψηνω στους 180 βαθμούς μιάμιση ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Λιγο πριν το τέλος ανοίγω το καπακι και αφήνω να πάρει λίγο χρώμα και να χυλώσει η σαλτσα!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ