Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Κουλουράκια !!!

·
Κουλουρακια!!!Γινονται πολυ τραγανα ,που σκορπανε με την πρωτη μπουκια και με λιγα υλικα!!!

Υλικά
250 γραμ βουτυρο ασπρο αναλατο ή μαργαρινη ( εβαλα μαργαρινη)
100 γραμ λαδι ελαφρυ
2 ασπραδια
1 κ. γλ αλατι
2 κ.γλ ζαχαρη
1 κ.γλ. ξυδι
Ξυσμα απο ενα λάιμ ή λεμονι
400-450 γραμ αλευρι που φουσκωνει μονο του.
Κροκο για το αλλειμα , λιγο σουσαμι ασπρο και μαυρο αν μας αρεσει.

.



Εκτελεση
Με μαριζ αναμειγνυουμε το  βουτυρο ή τη μαργαρινη με το λαδι...ριχνουμε τα ασπραδια ,το αλατι , το ξυδι, τη ζαχαρη ,το ξυσμα λαιμ η λεμονιου, το αλευρι σταδιακα .Μετα τα 400  γραμ  το αλευρι κουταλια κουταλια να μην γινει πολυ σφικτη η ζυμη....
Χωριζουμε σε τεσσερα μερη
Στον παγκο εργασιας μας  πλαθουμε τεσσερα ρολακια με απαλες κινησεις. Πλατυνουμε ελαφρα με τα δαχτυλα μας απο πανω. Αλειφουμε με κροκο . Περναμε με χτενα ζαχαροπλαστικης αν θελουμε για το σχεδιο. Πασπαλιζουμε με σουσαμι ασπρο και μαυρο . Κοβουμε με οδοντωτο κοφτη αν εχουμε, αλλιως με σπατουλα ανα δυο δαχτυλα Μεταφερουμε σε ταψι που εχουμε αντικολλητικο χαρτι . Για  ιδανικη μεταφορα και τοποθετηση χρησιμοποιουμε σπατουλα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα και στους 170 βαθμους για μιση ωρα
Παντα ελεγχουμε το ψησιμο στο δικο μας φουρνο, μεχρι να παρουν χρωμα...δεν τα παραψηνουμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Maria XatzhstamatioyΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ