Παξιμαδάκια ρετσίνας....Αφράτα και τραγανά !!!
Υλικα
1 νεροποτηρο λαδι ελαφρυ οχι γεματο 1 δαχτυλο πιο κατω..εννοειται οριζοντιως.
1 νεροποτηρο ρετσινα η κρασι λευκο
Αν ειναι με φρουτωδες αρωμα γινονται ακομη πιο ωραια
1-2 κ.σ ξυδι.
1/2 νεροποτηρο ζαχαρη
1 κ.γλ.μπεικιν, ξυσμα πορτοκαλιου, μαστιχα κοπανισμενη η βανιλια
Αναμυγνυουμε να διαλυθει η ζαχαρη και π τοσο ε του με
250-300 γραμμ αλευρι που φουσκωνει μονο του
Το υπολοιπο αλευρι ψιλο σταρενιο κιτρινο οσο παρει ...
Αναλογως το αλευρο.
Αναμυγνυουμε τα υλικα με την σειρα που ειναι γραμμενα....δεν χρειαζεται ζυμωμα...
Απλωνουμε με τα δαχτυλα μας στο λαδωμενο ταψακι μας ή κανουμε μπαστουνια και τα ρολαρουμε σε σουσαμι....τα πλατυνουμε και τα κοβουμε
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 170 για τρια τεταρτα με μια ωρα
Αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια και παξιμαδιαζουμε αν θελουμε για ενα τεταρτο στους 100 βαθμους.
Ψηνονται πιο γρηγορα και πιο ομορφα στα σκουρα ταψια.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Maria XatzhstamatioyΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ