Μανιτάρια τηγανιτά ( με σαλτσα βαλσαμικου και σκορδου)!!!
Καθαριζουμε τα μανιτάρια..ή αγοράζετε από το σούπερ πλευρώτους .
Η ποικιλια που εχουμε στα μερη μας (ροζ και πορτοκαλι μανιταρια) θελουν καθαρισμα με βουρτσακι και υγρο σφουγγαρι.
Σε νερο που βραζει βουταμε τα μανιταρια και αμεσως τα βγαζουμε.
Αλατιζουμε να βγαλουν τα πολλα υγρα. Στραγγιζουμε τα πολλα υγρα.
Κανουμε εναν αραιο χυλο απο φυσικο ανθρακουχο νερο και αλευρι ισα που να γινει σαν την κρεμα γαλακτος ή σοδα και αλευρι
Βουταμε ενα ενα τα μανιταρια στο χυλο και αμεσω; τα βγαζουμε
Αμεσως τηγανιζουμε σε μπολικο καυτο σπορελαιο. Βαζουμε τα μανιταρια στο καυτο λαδι πρωτα απο την πλευρα που ειναι χωρις πτυχες και γυρναμε οταν χρυσισει.....γινονται τραγανα δεν ρουφουν περιττα λαδια και μενουν μεσα ζουμερα σαν συκωτακια
Αν θελουμε σωταρουμε ψιλοκομμενο σκορδο σβηνουμε με βαλσαμικο και σερβιρουμε.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Maria XatzhstamatioyΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ