Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Ρεβιθοκεφτέδες απίθανοι !!!!


 Σήμερα... Ρεβιθοκεφτέδες πάρα πολύ νόστιμοι αφράτοι τραγανοί όπως τους έφτιαχνε η νησιώτισσα γιαγιά μου κοπανισμένους στο γουδί .. κ μοσχομύριζε η γειτονιά !!!!Δεν σταματάς να τρώς !!!

Συνήθως τους φτιάχνω μόνο οταν μαγειρεύω ρεβίθια και κρατάω λίγα και τους φτιάχνω .

Βάζουμε όλη νύχτα τα ρεβίθια στο νερό αφού τα ξεπλύνουμε καλά.

Τα στραγγίζουμε την άλλη μέρα και τα πολτοποιούμε στο μούλτι με λίγες στροφές να μην γίνουν λιώμα εντελώς .

Αδειάζουμε αφού τα πολτοποιήσουμε όλα σε μπολ.

Τώρα προσθέτουμε ότι μυρωδικά θέλουμε .

Εγώ έβαλα ..1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη ,2 σκελίδες τριμμένες σκόρδο, 5 κλωναράκια ψιλοκομμένο άνηθο ,5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο ,4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ,δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ..εγώ έβαλα ξερό δεν είχα φρέσκο ,αλάτι πιπέρι .

Τα ανακατεύω ολα αυτά καλά και προσθέτω 2 κουπάκια του καφέ νερό και 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ κοφτή.

Ανακατεύω και αρχίζω να προσθέτω αλεύρι ότι έχουμε λίγο λίγο και συγχρόνως ανακατεύουμε μέχρι να δούμε να στέκεται το μείγμα στο κουτάλι . η ποσότητα από το αλεύρι ανάλογα πόσο μείγμα έχουμε φτιάξει .

.



Βάζω λάδι ελαφρύ στο τηγάνι να ζεσταθεί και κουταλιά κουταλιά τηγανίζω .

Δεν τους γυρνάω αν δεν τηγανισθούν καλά από την κάτω μεριά για να σταθεροποιηθούν .

Οταν ψηθούν από κάτω με 2 πιρούνια τους γυρίζω ή με μία σπατουλίτσα και από την άλλη μεριά.

Τους ακουμπώ για λίγο σε πιάτο με χαρτί κουζίνας και μετά καλή μας όρεξη !!!! Ειναι πολύ μα πολύ ωραίοι ... αν έχετε απορία για τα ρεβίθια δεν τα βράζω ποτέ ,,δεν είναι σκληρά αφού πολτοποιούντε στο μούλτι ..η γιαγιά μου τα κοπάνιζε με το γουδί θυμάμαι .

.


Επίσης εγώ προαιρετικά αυτό ,πρόσθεσα κ λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι ..ειλικρινά δεν σταματάς να τρώς κι από μυρωδιά άλλο πράγμα !!!! Δοκιμάστε τους !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ