Πιροσκί πολύ γευστικά με φέτα κ πατάτα!!!
Υλικά -εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κύβο νωπή μαγιά ή 2 φακελάκια ξηρή.
Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τέλος 3 ποτήρια περίπου αλεύρι. Φτιάχνουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και αφήνουμε να φουσκώσει. ΓΕΜΙΣΗ!!
Βράζουμε 1 κιλό πατάτες.
Αφού βράσουν με ένα πιρούνι πατάμε να λιώσουν.
Σε τηγάνι σοτάρουμε ένα μικρό κρεμμύδι και μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε την λιωμένη πατάτα,αλάτι, πιπέρι και άνηθο.
Ριχνουμε και 1 κουταλα από το ζεστό νερό που βρασαμε τις πατάτες να αραιωσει η πατάτα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και φέτα.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα μέρος από την ζύμη και ανοίγουμε φιλαράκι και στη μέση βάζουμε λίγο από την γέμιση πατάτας και φέτας!
Πιέζουμε λίγο να κολλήσουν.
Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!