Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Ατζεμ πιλάφι λίγο πειραγμένο ...!!!

Ατζεμ πιλάφι λίγο πειραγμένο ...!!!

Υλικά
200 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
1 ξύλο κανέλας
– 3 μπάλες φιδέ
– 3 ποτήρια νερό
– 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
– 1 πρέζα αλάτι
– 5 κουταλιές της σούπας φρεσκο βούτυρο
– Κανέλα για το σερβίρισμα κ αμύγδαλο φίλε ψημένο

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό, το αλάτι το ξύλο κανέλας και τη ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία. Το βράζουμε έως ότου να μαλακώσει το ρύζι. Προσοχή! Δεν αφήνουμε το ρύζι να πιεί όλο το νερό, πρέπει να έχει λίγο στον πάτο της κατσαρόλας για να μην είναι τελείως ξερό.
– Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το φρεσκο βούτυρο και το φιδέ.
– Ανακατεύουμε συνέχεια, τα υλικά μας. Αυτό, διότι σκοπός είναι να καβουρντιστεί ο φιδές και να πάρει κανελί χρώμα. Δηλαδή, όχι μαύρο και να είναι κρατσανιστός.
– Προσθέτουμε το φιδέ στο ρύζι.
– Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
– Σερβίρετε ζεστό, διότι είναι καλύτερο από κρύο.
– Βάλτε και μπόλικη κανέλα.
Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Dina Doriza ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ