Ψωμάκι σπέσιαλ γρήγορο αφράτο εύκολο πολύ νόστιμο χωρίς ζύμωμα στην καυτή γάστρα !!!
Υλικά
400 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο για να γίνει αφράτο
15 γραμ αλάτι
12 γραμ μαγιά νωπή ή αν δεν έχετε φρέσκια βάλτε 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
360 γραμ νερό ελαφρώς ζεσταμένο .
.
Βάζουμε στο κοσκινισμένο αλεύρι στο μπολ και ρίχνουμε το αλάτι .
ρίχνουμε και το ελαφρώς χλιαρό νερό
Σε λίγο ελάχιστο νερό χλιαρό διαλύουμε την μαγιά και την ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι.
Με ένα κουτάλι το ανακατεύουμε πολύ καλά θα γίνει ζύμη λίγο σαν νερουλή όχι ζύμη σφιχτή ζυμάρι .
Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για μία ώρα να φουσκώσει .
.
Μετά την μία ώρα ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι στον πάγκο αλευρώνουμε τα χέρια μας και αδειάζουμε την φουσκωμένη ζύμη .
Τότε αρχίζουμε και το διπλώνουμε επάνω στο αλεύρι μια από δω δίπλωμα μια από κεί ..
Για 5 φορές διπλώματα αν σας κολλάει ρίξτε λίγο αλεύρι .
Το κάνετε σαν μπαλίτσα κ το σκεπάζετε με μία πετσέτα.
Βάζετε στον αναμένο φούρνο στους 240 αερα την γάστρα να κάψει σκέτη για 10 λεπτά σκεπασμένη .
./
,
Την βγάζουμε τοποθετούμε μέσα το ψωμάκι το χαράζουμε σκεπάζουμε κ ψήνουμε ακριβώς για 45 λεπτά στους 240 αέρα και μόλις το βγάλουμε είναι έτοιμο !!!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Συνταγή από Σαββα Μπούμπουρα .