Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Πράσο ογκρατέν ..μία πεντανόστιμη πίτα λαχανικών στο λεπτό !!!


 Σημερινό ..Πράσο ογκρατέν .. Πεντανόστιμη γρήγορη πιτούλα λαχανικών που την εξαφανίζουν από την νοστιμιά που έχει !!! Δοκιμάστε την θα σας ενθουσιάσει η γεύση της ..πανεύκολη !!!

Υλικά 

5 πράσα

3 πατάτες

2 καρότα μεγάλα 

2 κουταλιές σούπας αλεύρι

1,5 κούπα τσαγιού γάλα 

αλάτι

πιπέρι

1 μπολ τυρί γκούντα τριμμένο


 


Πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες λεπτές.

Κόβουμες τα καρότα σε λεπτές ροδέλες .

Κόβοτμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες .

Βάζουμε στο τηγάνι μισή κούπα ελαιόλαδο ,ή και λιγότερο και μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν όχι να τηγανιστούν ....Σαν σοτάρισμα .. 

.





Στην συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και τα πράσα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν τον όγκο τους προσθέτοντας αλάτι κ πιπέρι .. Δοκιμάστε να είναι μαλακά να τρώγονται.

Προσθέτουμε αμέσως μετά τις δύο κουταλιές αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μία κρεμώδη σάλτσα κ μαγειρεύουμε λίγο ακόμα να μην είναι ρευστή η σάλτσα .΄.


.

.Οταν την δοκίμασα έφτιαξα  κι άλλο ένα ταψάκι σε αντικολλητικό για γονείς ..το δικό μου είναι στο πυρέξ ..μέγεθος δεν γράφουν τα ταψάκια να σας πώ υπολογίστε να έχει πάχος 2 δάχτυλα ή 3 πόντους .

Λαδώνουμε το ταψάκι μας και αδειάζουμε το μείγμα .

Απλώνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια το τυρί και ψήνουμε στον φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα ..θα το δείτε που γύρω γύρω θα πάρει χρώμα στην αρχή ..Οταν κρυώσει λίγο κόβουμε και πραγματικά απολαμβάνουμε .. !!!! 

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Συνταγή από internet .. 

.