Καρυδόπιτα Σπέσιαλ!!! Πιο αφράτη ,εύκολη,γευστική,καρυδόπιτα δεν γίνεται !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ 200 ml τα ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
1 βανιλια,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
μισο ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα,
λιγες σταφιδες αλευρωμενες,
1 ποτηρι αλευρι,
2 κουταλακια του γλυκου κανελα,
1 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε.τα.αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!
Ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα αφου προηγουμενως τα.εχουμε.ανακατεψει ολα μαζι!
Τοποθετουμε το μειγμα.σε λαδωμενο 30 ταψι και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια ζαχαρη με 3 ποτηρια νερου και μισο λεμονι το χυμο του για 5 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο και το σιροπι 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου αφου το κατεβαζουμε απο την φωτια!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!