Το σμαραγδί συκαλάκι.Αγαπημένο γλυκό του κουταλιού !!!
Συνταγη.
30 κομμάτια σύκο.
1 κιλό ζάχαρη.
1κγ ξινό.
1κγ.γαλαζοπετρα
2 βανίλιες.
3 κούπες νερό.
Χυμό από μισό λεμόνι.
Έπλυνα και έκοψα λίγο το κοτσανακι και το κάτω μέρος του σύκου.
Εκανα δύο βράσεις το γλυκό από 10 λεπτά αλλάζοντας πάντα με κρύο.
Το άφησα να κρυώσει και το έβαλα για 25 λεπτά στην γαλαζοπετρα.
Ξεπλυνα πάρα πολύ καλά.
Το άφησα σε κρύο νερό για 12 ώρες.
Μετά ζουληξα τα σύκα για να φύγουν τα πολλά νερά.
Έβρασα το σιρόπι για 10 λεπτά και έριξα μέσα τα σύκα.
Έβρασα για αλλά 15 λεπτά και το άφησα 15 ώρες.
Ξαναεβρασα μέχρι να δέσει το σιρόπι και προ το τέλος έριξα το Λέμονι και τις βανίλιες.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. αναστ γεωΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ