ΠΑΓΩΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ !!!!
Κοπιάσετε να σας γλυκσνω και να σας δροσισω με το ωραιότερο παγωτό τιραμισού....!!!\
Υλικά
(για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ)
1 πακέτο σαβαγιάρ
480 γρ τυρί κρέμα ( εγώ έβαλα light)
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 ζαχαρουχο γάλα
1 βανιλια
Για το σιρόπι
3/4 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
2 κ.σ κακάο άγλυκο
2 κ.σ νες καφέ
1 σφηνάκι κονιάκ
Κακάο αγλυκο για το γαρνίρισμα
.
Εκτελεση
Ετοιμάζω το σιρόπι μου.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη , το κακάο και τον καφέ και ανακατεύω με σύρμα να σπάσω τα γρομπαλακια.
Προσθέτω το νερό και ανακατεύω.
Βράζω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και κατεβάζω αμέσως από τη φωτιά.
Προσθέτω το κονιάκ.
Αφήνω στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία για να μπορώ να σιροπιασω τα σαβαγιάρ.
Στον κάδο του μίξερ αφρατευω το τυρί σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτω το ζαχαρουχο σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα , τη βανίλια και τέλος λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάω ίσα που να έχω μία ωραία βελούδινη κρέμα ( δεν παραχτυπαω να πήξει πολύ) .
Στρώνω μεμβράνη τροφίμων στη φόρμα μου και αδειάζω τη μισή κρέμα.
Σιροπιάζω τα σαβαγιάρ και κάνω μια στρώση πάνω στην κρέμα.
Απλώνω την υπόλοιπη κρέμα , σιροπιάζω πάλι τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τελειώνω με αυτά τελευταία στρώση.
Κλείνω με τη μεμβράνη το γλυκό και το βάζω κατάψυξη όλη νύχτα .
Ξεφορμαρω το παγωτο.
Χτυπάω 300 γρ κρέμα
γάλακτος με 1 κ.σ άχνη σε σαντυγι και γαρνίρω το παγωτό.
Πασπαλιζω με κακάο αγλυκο.
Καλή επιτυχία !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ