Αφράτο γευστικό κέικ με βελούδινη κρέμα!!
ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ... Λοιπόν
μόλις βάλεις το μείγμα του κέικ στο ταψί ακριβώς επάνω του θα βάλεις την
κρέμα σε λωρίδες κάθετα οριζόντια η κρέμα θα πρέπει να είναι ούτε πολύ νερουλή ούτε πολύ σφιχτή γιατί θα πρέπει όταν την βάλεις πάνω στο μείγμα
ελαφρώς να περάσει μέσα στο μείγμα!!!Όταν ψήνεται το κέικ τότε περνάει
μέσα!
Υλικά για το Κέικ:
4 αυγά,
200 γρ ζάχαρη,
200 ml γάλα,
200 ml ελαφρύ λάδι,
450 γρ αλεύρι,
1 φακ.μπεικιν,
1 βανίλια,ξύσμα ενός λεμονιού!
Υλικά για την Κρέμα:
500 γρ γάλα,
60 γρ ζάχαρη,
60 γρ Κάστερ παουντερ,
1 βανίλια,
20 γρ βούτυρο,
1 κρόκο αυγού!
Εκτέλεση Κέικ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!
Ρίχνουμε εναλλάξ γαλα-λαδι!
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι -μπεικιν-βανιλια-ξυσμα!
Λαδωνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα!
Κάνουμε και την Κρέμα νωρίτερα για να είναι κρύα,την βάζουμε σε σακούλα από κόρνε και την βάζουμε πάνω στο μείγμα κάθετα και οριζόντια λωρίδες!
Στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 β προθ αντί μεσαία σχάρα για 1 ώρα !
Η κρέμα θα πρέπει να μην γίνει σφιχτή γιατί θα πρέπει όταν την βάλουμε πάνω στο μείγμα να περάσει ελαφρώς μέσα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!