Πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια !!!
Υλικά
3 ολόκληρα πορτοκάλια
Φλούδα από ένα πορτοκάλι
20 γρ μπεικιν παουντερ
4 αυγά
150 γρ σπορελαιο
200 γρ ζάχαρη
250 γρ συμιγδαλι ψιλο
1 βανίλια
Χυμό από δύο πορτοκάλια
Για το σιρόπι
360 γρ ζάχαρη
360 γρ νερό
Μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τη φλούδα απ' το πορτοκαλι και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες .
Βάζουμε τα πορτοκάλια να βράσουν για ένα τέταρτο και προς το τέλος ρίχνουμε και τις λωρίδες να βράσουν για λίγο
Σε μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν προσθέτουμε το χυμό το συμιγδαλι τη βανίλια το μπεικιν και το λάδι .. πολτοποιουμε τα πορτοκάλια και τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε με μια μαριζ και ρίχνουμε το μείγμα σε ταψσκι η πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 45 λεπτά
Έχουμε βράσει το σιρόπι και πρέπει να είναι κρύο σιρόπι ζεστό γλυκό
Μες στο σιρόπι έχουμε ρίξει τις ροδελες να γλυκανουν και γαρνίρουμε το γλυκό μας.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από .. Οι συνταγες της Ρεας