Νόστιμος Χαλβάς Φαρσάλων!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ(200ml)
Βαζουμε στο μπολ 2 κουπες νισεστε,4 κουπες νερο και το ανακατευουμε πολυ καλα με ξυλινη κουταλα!
Βαζουμε στην κατσαρολα 4 κουπες ζαχαρη,4 κουταλιες της σουπας νερο,1 λεμονι το χυμο του!
Το ανακατευουμε να λιωσει η ζαχαρη να παρει ωραιο χρωμα οχι να καει!
Ριχνουμε μεσα 1 κουπα βουτυρο πολυ καλο η λαδι!
Ανακατευουμε!!!
Τελος ριχνουμε το μείγμα το νισεστε-νερου και ανακατευουμε γρηγορα!
Μολις το σβηνουμε ριχνουμε 1 κουπα αμυγδαλα ασπρα!
Το τοποθετουμε σε ταψι αρκετα ρηχο το ισιωνουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!
Τελειωνουμε ριχνουμε πανω να το καλυψουμε 1 κουπα ζαχαρη,αμύγδαλα και το τοποθετουμε στον φουρνο στην πανω σκαλα στους 250 βαθμους να κανει κρουστα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ !!!