Πανεύκολη βουτυράτη και μπισκοτένια πασταφλωρίτσα😄 με μαρμελάδα ροδάκινο!!!
Συνταγή της μαμάς εγγύηση 😊 Απο το τοτε περιοδικο¨ Γυναικα¨ Συνήθως έφτιαχνε διπλή δόση και την μισή την εκοβε με κουπ πατ μπισκοτάκια για τον καφέ!!!
ΥΛΙΚΑ
280 γρ αλεύρι γοχ
140 γρ αγελαδινό βούτυρο κρυο
3-4κσ ζάχαρη 1 πρεζα αλάτι
1 βανιλια, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιου
1 αυγο
2-3 κσ παγωμένο νερό
Σε λεκάνη ανακατεύουμε το αλευρι κοσκινισμένο , ζάχαρη, αλατι , μυρωδικά .
Κοβουμε κομματακια το παγωμενο βουτυρο και με τα χερια τριβουμε να γινει ψιχουλα.
Προσθέτουμε το αυγό μαζεύουμε σε μπάλα τη ζύμη και με 2-3 κσ νερο φτιαχνουμε απαλο μαλακο ζυμαρι .
Ψυγειο κανα 1/2 ωρο .
Σε 26αρι καλα βουτυρωμενο ταψακι απλωνουμε περιπου τα 2/3 του ζυμαριού .
Ριχνουμε 1/2 κ μαρμελάδα και φτιάχνουμε τα κορδονακια .
Ψησιμο στους 170 αερα κανα 1/2 ωρο .
Καποιες φορες αλείφω με αραιωμενο κροκο με λιγο νερακι τα κορδονάκια!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Souki SimeonidouΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ