Τηγανόψωμα η λαβάσια όπως τα λένε στα Γρεβενά...Τα εψησα στο φούρνο στη λαδόκολλα δεν τηγάνισα...νοστιμα χωρίς πολλά λαδια!!!
Για την ζύμη
1κιλο αλεύρι
1μαγια ξερή
1κ.γλ.αλατι
2κ.σ.λαδι
1κ.σ.ξυδι
νερό...
.
Ετοιμάζω την ζύμη με τα παραπάνω υλικά την μαγιά την αραιώνω σε λίγο χλιαρό νεράκι
Χωρίζω την ζύμη σε μπαλάκια κ ανοίγω μικρά πιτάκια...
Τα γεμίζω με ότι θελω με τυρί φέτα με σουτζουκάκια για τα μικρά... σ΄
Σήμερα έκανα γέμιση με ξερά κρεμυδια κ πιπεριές Φλωρίνης αφού τα τσιγαρισα σε ελαιόλαδο έβαλα αλάτι πιπέρι κ ριγανη...
Σε κάθε πιτάκι βάζω 2κουταλιες γέμιση το κλείνω πατώντας με πιρούνι από γύρω κ αλείφω με λαδι...
Λαδόκολλα στο ταψί κ ψήνω 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν κ να πάρουν χρώμα !
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελένη Παπατσάνη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ