Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Τηγανόψωμα η λαβάσια όπως τα λένε στα Γρεβενά !!!



Τηγανόψωμα  η  λαβάσια  όπως  τα  λένε  στα  Γρεβενά...Τα  εψησα  στο  φούρνο  στη  λαδόκολλα  δεν  τηγάνισα...νοστιμα  χωρίς  πολλά  λαδια!!!             

Για  την  ζύμη  

1κιλο  αλεύρι  

1μαγια  ξερή  

1κ.γλ.αλατι  

2κ.σ.λαδι  

1κ.σ.ξυδι 

νερό...   

.


  Ετοιμάζω την ζύμη με τα παραπάνω υλικά την μαγιά την αραιώνω σε λίγο χλιαρό νεράκι 

Χωρίζω  την  ζύμη  σε  μπαλάκια  κ  ανοίγω  μικρά πιτάκια...

Τα  γεμίζω  με  ότι  θελω  με  τυρί  φέτα  με  σουτζουκάκια  για  τα  μικρά...   σ΄

Σήμερα  έκανα  γέμιση  με  ξερά  κρεμυδια  κ  πιπεριές  Φλωρίνης  αφού  τα  τσιγαρισα  σε  ελαιόλαδο  έβαλα  αλάτι  πιπέρι  κ  ριγανη...        

Σε  κάθε  πιτάκι  βάζω  2κουταλιες  γέμιση  το  κλείνω  πατώντας  με πιρούνι  από  γύρω  κ  αλείφω  με  λαδι...

Λαδόκολλα στο ταψί κ ψήνω 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν κ να πάρουν χρώμα !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ελένη Παπατσάνη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ