Γαλακτομπουρεκάκι κανείς???ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ!!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 πακετο φυλλα κρουστας Βηρυτου,
250 γραμμμαρια βουτυρο Κερκυρας,
100 ml σπορελαιο!
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λιτρο γαλα φρεσκο,
5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
3 φλυντζανακια του καφε σιμιγδαλι χοντρο,
100 γραμμαρια βουτυρο αγελαδινο Κερκυρας,
3 κροκους αυγων,
1 βανιλια!
Ζεσταινουμε το γαλα με την ζαχαρη!
Ριχνουμε το σιμιγδαλι και ανακατευουμε γρηγορα μολις πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε τους κροκους και ανακατευουμε πολυ γρηγορα!
Ριχνουμε την βανιλια και τελος το βουτυρο σε κομματακια!
Αφηνουμε να παγωσει ανακατευοντας την!
Βουτυρωνουμε παρα πολυ καλα το ταψι!
Βραζουμε σε ενα σκευος το βουτυρο!
Στην συνεχεια το στραγγιζουμε σε ενα μπολ!
Ριχνουμε το σπορελαιο και αφηνουμε να κρυωσει!
Ανοιγουμε τα φυλλλα και κοβουμε σε 4 λωριδες!
Ανα δυο φυλλα λωριδας κανουμε το ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙ!
Βαζουμε την πρωτη λωριδα τυν βουτυρωνουμε τοποθετουμε πανω την δευτερη λωριδα βουτυρωνουμε!
Βαζουμε στην ακρη γεμιση κρεμα και το κλεινουμε!
Τα τοποθετουμε στο ταψι!
Τα βουτυρωνουμε παρα πολυ καλα ολα!
Τοποθετουμε τα ταψι για 1 ωρα στο ψυγειο!
Στην συνεχεια το βγαζουμε το ραντιζουμε με νερο και ψηνουμε στους/180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!
Καταλαβαινουμε ποτε ειναι ετοιμα οταν πιει ολο το βουτυρο που βραζει οταν ψηνονται!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερου με 4 ποτηρια ζαχαρη για 6 λεπτα στο τελευταιο πενταλεπτο προσθετουμε το χυμο ενος λεμονιου!
Σιροπιαζουμε κσυτα γλυκα κρυο σιροπι!
Αφηνουμε ξεσκεπαστα 8 ωρες εκτος ψυγειου και στην συνεχεια στο ψυγειο ξεσκεπαστα!!!!
Βγαίνουν 24 κομμάτια !
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!