Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Μπακλαβάς Σπέσιαλ !!!



Μπακλαβάς ΣΠΈΣΙΑΛ!!!!            

ΣΥΝΤΑΓΉ:

Κάνουμε πρώτα το ΣΙΡΌΠΙ:

Βράζουμε 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη,μισό ποτήρι μέλι,1 ξυλάκι κανέλας,μισό λεμόνι με την σάρκα του για 5 λεπτά!   

Ετοιμάζουμε την γέμιση::200 γρ ψιλοκομμένα καρύδια,200 γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα,1 κ.σ κανέλα,μισό κ.γ.γαρυφαλο!       

Λιώνουμε 250 γρ καλό βούτυρο !

Βουτυρωνουμε καλά το ταψί η το πυρέξ (28ν)!

Ανοίγουμε στον πάγκο 1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού!

Και αρχιναμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:

Βάζουμε 5 φύλλα στον πάτο βουτυρωνοντας τα με το πινέλο !

Βάζουμε γέμιση και την πατάμε!

Πάνω βάζουμε 2 φύλλα βουτυρωντας τα και ξανά γέμιση που την πατάμε!

Τελειώνουμε με 5 φύλλα βουτυρωντας τα!

Κόβουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε!!

Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα!Στην συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο το ραντίζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς τελευταία σχάρα ώσπου να χρυσαφισει καλά!   

 Όπως τον βγάζουμε καυτό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!