Σπέσιαλ Γαλακτομπούρεκο κανείς??? (Χωρίς αυγά )
ΣΥΝΤΑΓΗ!!
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο χαμηλο 1 λιτρο γαλα,100 γρ ζαχαρη να ζεσταθουν!
Ριχνουμε βροχυδων 200 γρ σιμιγδαλι χοντρο ανακατευουμε γρηγορα!
Οταν την κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 βανιλια και 50 γρ βουτυρο αγελαδινο!
Ανακατευουμε και την αφηνουμε να κρυωσει!!!
Βουτυρωνουμε το πυρέξ (28)!!!
Λιωνουμε 250 γρ βουτυρο!
Παιρνουμε τα φυλλα κρουστας Βηρυτού και τα ανοιγουμε!
Βαζουμε το πρωτο φυλλο στο πυρέξ και το ραντιζουμε με βουτυρο!
Πανω το δευτερο ραντισμα!
Συνολικα 5 φυλλα!
Ριχνουμε την κρυα κρεμα!
Κλεινουμε με 7 συνολικα φυλλα!
Κλεινουμε τα πλαινα!!!!
Το βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!
Το βγαζουμε το ραντιζουμε με νερό και το ψηνουμε στους 160 β προθ τελευταία σχαρα .
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη ενα μισο λεμονι 1 κ σ μέλι 1 ξυλακι κανελας για 5 λεπτα!!
Σιροπιαζουμε καυτο γλυκο κρυο σιροπι!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!