ΜΑΝΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΑ!!!
🍄🧄🍄🧄🍄🧄🍄🧄🍄🧄🍄🧄🍄
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μανιτάρια πλευρωτους
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κλ. θυμάρι ή ρίγανη
50 ml κρασί, λευκό ξηρό
1 σπιτικός ζωμός λαχανικών
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και τα σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν τα μανιτάρια!
Σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε και το σπιτικό ζωμό, το σκορδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη και σερβίρουμε!!!
Μοσχοβολησε η κουζινα μου!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Sunday LousΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ