Πράσα(1 κιλό) με Χοιρινές μπριζόλες για σήμερα, έγινε λουκούμι!!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω και κόβω τα πράσα σε μέτρια κομμάτια και τα βάζω σε νέρο με ξύδι για 10 λεπτά!
Μετά τα πλένω και τα ζεματαω για 5 λεπτά και τα αφήνω να στραγγισουν!
Πλένω και στεγνωνω τις μπριζόλες !
Βάζω στην κατσαρόλα 1 κρασοποτηρο λάδι και σωταρω τις μπριζόλες κι απ τις δυο πλευρες!
Τις βγάζω και βάζω 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο να γυαλίσουν!
Ξαναβάζω το κρέας,1 κουταλιά πελτέ, 1 κούπα ντομάτα δική μου και σβήνω με 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί!
.
Βάζω και 1 κουπα νερό και βράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας(για 3/4 περίπου)!
Βάζω τα πρασα, αλάτι, πιπέρι μαύρο και σπυριά μπαχάρι!
Αφήνω αλλά 10-15 λεπτά και είναι έτοιμο!
Το τρώμε με φέτα και ζεστό ψωμάκι! Καλή όρεξη!!!
Συνταγή φωτό εκτέλεση από κ. Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη!