Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Πάστα Φλώρα !!!

 ·
Πάστα Φλώρα 🥧🥧

ΥΛΙΚΑ
500γρ αλεύρι γ.ο.χ
100γρ ζάχαρη
325γρ βούτυρο αναλατο παγωμένο
2 αυγά
3 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
325γ μαρμελάδα βερίκοκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, βανίλια ξυσμα και βούτυρο και προσπαθούμε να αναμίξουμε το βούτυρο και τέλος τα αυγά. Κάνουμε ζύμη ελαστική παίρνουμε τα 3/4  και τη βάζουμε στο πυρέξ μας και πατάμε με το χέρι να απλωθεί, αν θέλετε το κάνετε με τον πλάστη ανοίγοντας σε χαρτί ψησίματος. Την τρυπάμε με πιρούνι και απλώνουμε την μαρμελάδα. Κάνουμε κορδόνια και στολίζουμε. Στη ζύμη που θα κάνουμε τα κορδόνια προσθέτουμε λίγο αλεύρι και λίγο νερό για να μπορέσουν να τα ανοίξουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 165 βαθμούς.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Aigli Marnerou !