ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΈΜΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ/ΤΥΡΙΟΎ!!!
Γίνεται εξ ίσου νόστιμη με ό,τι φύλλο επιθυμεί ο καθένας. Είτε με έτοιμο φύλλο για πίτες, είτε σφολιάτα, είτε με σπιτικό φύλλο.
Εγω την κάνω με δικό μου σπιτικό φύλλο.
ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο) 600γρ.αλευρι, 1 μικρό ποτηράκι κρασιού λάδι, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι, 1κ.γλ.μπέικιν και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό)
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
3 αυγα
1/2 ποτ.σιμιγδαλι ψιλο
1&1/2 ποτ.γαλα φρεσκο
70 γρ.βουτυρο
500 γρ. Φετα
Πιπέρι κ αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδαλι με τα αυγά με το σύρμα.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά με το σιλιγδαλι.
Τα ξαναγυρνάμε πάλι στο κατσαρόλα, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα καλά.
Αποσύρουμε, βάζουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να λιώσει εντελώς και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βάζουμε την φετα τριμμένη με το χέρι, πιπέρι κι αν χρειάζεται αλάτι.
Στήνουμε την πίτα κι αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα ή έτοιμο φύλλο, χτυπάμε ένα αυγουλακι με λίγες σταγόνες νερό κι αλείφουμε με ένα πινέλο.
Αν είναι σπιτικό το φύλλο, τότε εγώ βάζω μόνο λάδι, τη χαράζω, την βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα.
Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
Γίνεται σαν μπουγάτσα με τυρί. Πολύ νόστιμη😋
Η συνταγή είναι από κ. Sunday Lous-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ