Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Το ΤΕΛΕΙΟ Γαλακτομπούρεκο! Συνταγή ΓΝΩΣΤΟΥ Ζαχαροπλαστείου!!!

Το ΤΕΛΕΙΟ Γαλακτομπούρεκο! Συνταγή ΓΝΩΣΤΟΥ Ζαχαροπλαστείου!!!

Συνταγή για το πιο νόστιμο Γαλακτομπούρεκο! Τραγανό φύλλο και αφράτη κρέμα βανίλιας σιρόπι τόσο όσο!


Υλικά:

-450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
-250 γρ. βούτυρο

-800 γρ. γάλας
-335 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
-100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-25 γρ. κορν φλάουρ
-2 αυγά, μεσαία
-270 γρ. ζάχαρη
-2 βανιλίνες
-60 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι:

-600 γρ. ζάχαρη
-400 γρ. νερό
-1 κ.σ. μέλι


-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.

-Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

-Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσουν.

-Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις βανιλίνες και το βούτυρο.

-Αφήνουμε να κρυώσει 5'-10'.

-Βουτυρώνουμε ένα ταψί (30×35 εκ.)

-Βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.

-Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και καλύπτουμε με τα άλλα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε επίσης ένα ένα.

-Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 10’ και στη συνέχεια τον κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 1.50 ώρα.

-Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε στο καυτό γαλακτομπούρεκο το κρύο σιρόπι.

-Αφήνουμε 1-2 ώρες να το απορροφήσει και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=GlQm73xymj8