Μόλις βγήκε η γαλατόπιτα ζεστή ζεστή!!!!!!!!Γαλατόπιτα με κρέμα λεμόνι!!
Γαλατόπιτα, ένα γλύκισμα για όλες τις εποχές.Δροσερή, ανάλαφρη με πλούσια γεύση. Με χωριάτικο φύλλο ή φύλλο κρούστας ή και χωρίς φύλλο. Η κρέμα της βελούδινη με μια πινελιά λεμονιού δίνει ξεχωριστή γεύση!!!
Υλικά
6 φύλλα χωριάτικα ή κρούστας
1 /5 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κγ κανέλα
Κρέμα
1 λίτρο γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο
250 γρ ζάχαρη
2 κσ κορν φλάουρ
4 κσ άνθος αραβοσίτου
2 κσ κρέμα λεμονιού ή χυμό μισό λεμόνι
3 κσ βούτυρο
3 μέτρια αυγά
Εκτέλεση
Η συνταγή για στρογγυλό ταψί 26εκ.
.
Ετοιμάζουμε την Κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την κρέμα αραβοσίτου σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 3με 4 λεπτά. Όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει την αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το βούτυρο την κρέμα λεμόνι,ή το χυμό, ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τα φύλλα. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Βουτυρώνουμε το ταψί, απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα να προεξέχουν απ το ταψί, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε σε κάθε φύλλο κανελοζαχαρη.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει παντού και κλείνουμε τα φύλλα γυρίζοντας τα προς τα μέσα και πάνω απ την κρεμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να πάρει χρώμα!!!!
Κρύα ή ζέστη είναι το ίδιο νόστιμη!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog MPAXARI & KANELA !!