Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ! Τα πιο ΚΡΕΜΩΔΗ Ζυμαρικά με Σάλτσα από Ντοματίνια & Πέστο Βασιλικού !!

ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ! Συνταγή για τα πιο ΚΡΕΜΩΔΗ Ζυμαρικά με Σάλτσα από Ντοματίνια & Πέστο Βασιλικού !!

Συνταγή για κρεμώδη ζυμαρικά με σάλτσα από ντοματίνια και πέστο βασιλικού! Ένα φαγητό που θα το λατρέψει όλοι η οικογένεια!


Υλικά:

250 γρ. rigatoni Barilla
210 γρ. ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
60 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
1-2 κ.γ. μαυροπίπερο
αλάτι
2 κ.σ. pesto basilico e limone
30 γρ. παρμεζάνα


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σωτάρουμε για λίγο ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαυροπίπερο και το αλάτι.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Βάζουμε τη σάλτσα στο μούλτι, την αλέθουμε και την αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα rigatoni Barilla για 12’ και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα με τα ντοματίνια, pesto basilica e limone, λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και την τριμμένη παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε καλά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

Τέλος γαρνίρουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=HHsST3Wj58Q