Υλικα
120 γρ βούτυρο μαλακό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα ασπρισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα!
2 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού!
2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού!
1/2 κούπα καβουρδισμένα κοπανισμένα αμύγδαλα για την διακόσμηση..!!
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1,1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/4 κούπας ανθόνερο
λίγο λεμόνι
Σιρόπι!!!Βράσιμο όλα μαζί για 10 λεπτά..!!!
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ στην συνέχεια τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν κ να αφρατέψουν καλά !!10 λεπτά.
Προσθέστε το σιμιγδάλι το μπέικιν τα αμύγδαλα τον χυμό το ξύσμα..Πάρτε ένα τσέρκι η ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο 16 cm βουτυρώστε και καλύψτε με λαδόκολλα..!!! Βάλτε το μείγμα μέσα και ψήστε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί μέσα!!! Σιροπιάστε και σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι η και σκέτο.!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !!