Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Δροσερό Γιαουρτογλυκό με Φράουλες !!!


 Επιδόρπιο σε 10' ΧΩΡΙΣ ψήσιμο! Δροσερό Γιαουρτογλυκό με Φράουλες !!! Αυτό το φανταστικό και δροσερό γλυκό με γιαούρτι και φράουλες είναι ελαφρύ και πεντανόστιμο!Και θέλει ελάχιστα μόνο υλικά!!


Συστατικά

    800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    130 γρ. ζάχαρη
    1 κ.γ. εκγύλισμα βανίλιας
    75 γρ. ζεστό νερό
    15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
    300 γρ. φράουλες, κομμένες
    50 γρ. άχνη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=BYrLdpPQAYk


Λευκός κορμός με λίγα υλικά !!!


 Σε Ελάχιστο Χρόνο Πεντανόστιμος (ΛΕΥΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ) Με λίγα υλικά!! White chocolate Biscuit Cake!! Αυτόν τον κορμό θα τον αγαπήσετε❤ !!!

.




ΥΛΙΚΑ
350 γρ μπισκότα πτι μπερ
400 γρ λευκή κουβερτούρα(sisinni)
400 γρ ζαχαρούχο γάλα
150 γρ βούτυρο
------------------------------------
380 γρ πραλίνα με κομμάτια φουντουκιού(nocciolata sisinni)
40 γρ ηλιέλαιο
-------------------------------------
Καρύδια
--------------------------------------
30χ11 εκ.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/ZoPBen3pdl8

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Γλυκό βερίκοκο !!!


Γλυκό βερίκοκο !!!! Δεν υπάρχει αυτό το γλυκό το πόσο ωραίο είναι !!!!

Υλικά
2 κιλά βερίκοκα.
2 κιλα ζάχαρη.
5 ποτήρια νερό.
Μισο ποτήρι του νερού γλυκόζη.
3 κ σ.χυμο λεμονιού.
4 βανίλιες.
1 ποτήρι νερου ασβέστη μαλακό .

Εκτέλεση.
Καθαρισα τη φλούδα από τα βερίκοκα έβγαλα το κουκούτσι τα ζυγισα ακριβώς 2 κιλά σε κομμάτια 40, σε μια λεκάνη με νερό διέλυσα τον ασβέστη πρόσθεσα τα βερίκοκα στο ασβεστονερο περίπου 4 ωρες, στη συνέχεια τα έπλυνα πολυ καλα 5 με 6 φορές και τα έβαλα σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.Εβρασα το σιρόπι 5 λεπτα πρόσθεσα τα βερίκοκα τα αφησα 15 λεπτά για βράσιμο αφαιρώντας τον αφρό, τέλος πρόσθεσα το χυμό λεμονιού τις βανίλιες και τη γλυκόζη.
Τα αφησα μια μέρα στην κατσαρολα και την επόμενη τα εβρασα ξανα για να δέσω το σιρόπι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τυροκουλούρα !!!!



Μόλις βγήκε Ζεστη-ζεστη πολύ νόστιμη τυροκουλούρα!!!!!!!! 

Υλικά:

1 φακ.ξερη μαγιά,

1 κ σ ζάχαρη,

200 ml γάλα φρέσκο χλιαρό,

200 ml σπορελαιο,

100 ml νερό χλιαρο,

1 κ γ αλάτι,

800 γρ ίσως και λίγο παραπάνω αλεύρι εδώ το ρυθμίζουμε εμείς!!!!!

 ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο μπολ την μαγια-ζαχαρη και ρίχνουμε το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε !

Ρίχνουμε το σπορελαιο και το αλάτι ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!!!!!

Συνεχίζουμε ρίχνουμε λίγο -λιγο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια αφρατη λεία ζύμη!!!!

Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε 1 φλυντζ του ελληνικού καφέ σπορελαιο στην ζύμη και ζυμωνουμε!!!

 Λαδωνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη μέσα λαδωνοντας την ελαφρώς από πάνω!

Την σκεπαζουμε για 1 ώρα! 

Συνεχίζουμε κόβουμε κομμάτια συνολικά 9 τα φτιάχνουμε μπάλες τις βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε 20 λεπτά! 

Κάθε μπάλα την ανοίγουμε με το χέρι ένα φύλλο ίσα με ένα πιάτο φαγητού ρηχό!!!!

Το αλοιφουμε όλο με βούτυρο μαλακό!

Βάζουμε στην άκρη του τριμμένη φέτα το ρολαρουμε να κλείσει ! 

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί(28ν)και βάζουμε το πρώτο ρόλο!!!

Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα!!!!!!! 

Λιώνουμε 50 γρ βούτυρο και ρίχνουμε μέσα 50 γρ ελαιόλαδο!

Περιχυνουμε την τυροκουλουρα! 

Την ψήνουμε στους 180 β.προθ αντιστάσεις μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσει καλά!

Εμένα μου πήρε 45 λεπτά! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σοκολατένιο γλυκάκι με μπανάνες !!!


 Σοκολατένιο γλυκάκι με μπανάνες!!!

Η συνταγή της κρέμας είναι του αγαπημένου μου πεθερούλη και καλύτερου ζαχαροπλάστη της Μυτιλήνης κυρ Μαρίνου και τον ευχαριστώ πολύ!!!
Υλικά:
 - 1 λίτρο γάλα

- 220 γρ. ζάχαρη

- 50 γρ. κακάο σκόνη

- 50 γρ. κορν φλάουρ
 -2 αυγά

- 2 κ.σ. κονιάκ


- 20-22 μπισκότα πτι μπερ

- 2 μπανάνες

- λίγα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Δείτε τη συνταγή εδω: https://youtu.be/oPNC-ZVGFRA

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Μπανόφι με μερέντα !!!



Μπανόφι!!!!Με μερέντα !!!

250 γρ μπισκότα digestive
125 βουτηρο λιωμένο
2 κ.σ μερέντα
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
1 φυτική σαντιγί 500γρ
2 μπανάνες
Λίγη τριμμένη κουβερτούρα!!!
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω τα μπισκότα τριμμένα στο multi με το βούτυρο και την μερέντα και ανακατέυω καλά. Τα στρώνω σε μια αποσπώμενη φόρμα και τα πιέζω να γίνει λείο.Ψηνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς 10 περίπου λεπτά.Το αφήνω να κρυώσει.Μετά βάζω πάνω στην βάση 3 Κ.σ από το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το στρώνω να πάει παντού.Βάζω τις μπανάνες σε ροδέλες επάνω και από επάνω την κρέμα που έχω χτυπήσει να αφρατέψει και έχω προσθέσει το μισό κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο !!!! Στρώνω την επιφάνεια και στόλισα με το υπόλοιπο καραμελωμένο που το έβαλα σε κορνέ και λίγη τριμμένη κουβερτούρα!!Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κολοκυθόπιτα!!!


Κολοκυθόπιτα!!!! Υπέροχη αφράτη αφράτη !!!!

Υλικά
5 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
2 κρεμυδια τριμμένα στον τρίφτη
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ντομάτα σφιχτή ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλέυρι φαρίνα
1 φλ του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 φλ του νες καφε γαλα
1 φλ φέτα τριμμένη
1 φλ κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση!
Βάζω τα λαχανικά όλα σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι τα αφήνω μισή ώρα μετά τα στιβω καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Σε μια λεκανιτσα χτυπάω τα αυγά μετά προσθέτω το λάδι το γάλα τα στημένα λαχανικά το σιμιγδάλι την φαρίνα και ανακατέυω καλά προσθέτω και τα τυριά και ανακατέυω. Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζω τον πηχτό χυλό το στρώνω Ρίχνω λίγο λάδι από επάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις με το να πάρει ωραίο χρώμα!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ