Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Τσουρέκι σιροπιαστό με μερέντα !!!!


 
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ... Καλύτερο από του εμπορίου..❤️❤️❤️


1 τσουρέκι δικό σας η του εμπορίου
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1φλιτζανι τσαγιού νερό κ λίγο παραπάνω
Σταγόνες 🍋
3 κουτ σούπας Μερέντα

Βραστε το σιρόπι για 5 λεπτά κόψτε το τσουρέκι στην μέση σιροπιάσετε με το μισό σιρόπι βάλτε την Μερέντα μέσα κλείστε και σιροπιάσετε με το επόμενο σιρόπι από πάνω.... αφήστε στο ψυγείο για λίγο κ αποσαυστε... κλείστε σε κουτί για να μην χάνονται οι μυρωδιές του κ να παραμένει μαλακό και αφράτο..!!!κρύο τσουρέκι καυτό σιρόπι..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γύρος κοτόπουλο και πίτες σπιτικές !!!


 

Γύρος κοτόπουλο κ πίτες! 

Για 7 πιτες 

100 γρμ γαλα 

200 γρμ νερο 

1 κουταλάκι ζάχαρη 

1 κουταλακι μαγια 

1 κουταλάκι αλάτι 

3 κουταλιές λαδι 

1 αυγο 

450-500 γρμ αλευρι 

προς το τέλος 40 γρμ βούτυρο. 

Αφού φουσκωσει ανοίγουμε τις πίτες τις αφήνουμε 10 λεπτά κ τηγανίζουμε! 

Γύρος κοτόπουλο 

φιλέτο μπούτι 1 κιλό!  

Μαριναδα. 

Αλέθουμε ενα κρεμμύδι κ μια σκελίδα σκόρδο κ περνούμε μονο το ζουμι 1 κουταλάκι πελτε 3-4 κουταλιές λαδι 1 κουταλια γιαουρτι1 κουταλάκι αλάτι καπνιστή πάπρικα πιπερι μαύρο θυμάρι μισο κουταλάκι σοδα μεσα στο χυμο απο μισο λεμόνι τ ανακατεύουμε κ βάζουμε για μια νύχτα το κοτόπουλο στο ψυγείο. 

.


Την επόμενη το βάζουμε σε λαδόκολλα το κάνουμε σαν σαλάμι  μετα μεμβράνη κ στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστούμε. 

Αφου βγαλουμε το παγωμένο κοτόπουλο μια ωρα μετα μπορουμε να το κόψουμε. 

Το τηγανίζουμε με λιγο βούτυρο η το ψήνουμε πανω σε λαδοκολλα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Litsa MoutaΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πατατομπουρεκάκια !!!!

 
Πατατομπουρεκάκια να συνοδεύσουμε το κρασάκι ή την μπυρίτσα μας !!!

Εβρασα τρεις μεγάλες πατάτες.

Τις έλιωσα με πιρούνι και πρόσθεσα ένα αυγό ,δυο κουταλιές ρεγκάτο ,οχτώ κουταλιές αλεύρι και πιπεράκι ..

Αφησα λίγο ψυγειο και τηγάνισα !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Παλμιρα Αριστου

Μελιτζάνα βεντάλια !!!



Για σήμερα Μελιτζάνα βεντάλια !!!

Κόβω τις μελιτζάνες σε λωρίδες σχεδόν μέχρι πάνω ( μέχρι το κοτσάνι) τα αλατίζω και τα αφήνω για μισή ώρα για να βγάλουν το πικρό υγρό .

Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο τα περνάω με ελαιόλαδο και βάζω σκελίδες σκόρδο τριμμένα στο τρίφτη και ψιλοκομμένα με το μαχαίρι . Τα ψήνουμε ώσπου να μαλακώσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Τα βγάζουμε και γεμίζουμε με κατσικίσιο τυρί( μπορείτε να βάλετε μοτσαρέλα εγώ δεν είχα ) ντομάτες σε ροδέλες ρίγανη μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Γυρνάμε στο φούρνο και ψήνουμε ώσπου να ψηθούν....

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αννα Κασσανδρεια Οι Χρυσοχερες-ηδες

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες !!




Αρνάκι στο φούρνο από τα Σφακιά... Πολύ νόστιμο κρέας έγινε λουκούμι 😋
Έστυψα δύο λεμόνια, έριξα ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι επίσης από τα Σφακιά, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, έβαλα μέσα τις μερίδες από το αρνάκι, και τα ανακάτεψα αφήνοντας τα στο ψυγείο για μία ώρα...✓
Κατόπιν έκοψα τις πατάτες έριξα λαδάκι αλατάκι και λίγα από τα ίδια μπαχαρικά, τις ανακάτεψα και τα έβαλα όλα μαζί στο ταψί ...✓
Έψησα στο φούρνο στους 220 βαθμούς για μία ώρα και κατόπιν στους διακόσιους άλλη μισή ώρα... Ενδιάμεσα ρίχνουμε νεράκι αν χρειαστεί..✓✓ 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Marina Hatzidaki Οι Χρυσοχερεσ-ηδεσ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Τυροπιτάκια !!!



Τυροπιτάκια που θα τα φτιάχνετε συνέχεια !!! 

Ζυμη 

ενα ποτηρι χλιαρό γαλα 

ενα ποτηρι χλιαρό νερο 

ενα ποτηρι ηλιέλαιο 

μια μαγια ξηρή αραιωμένη σε λίγο από το χλιαρό νερό 

ενα κουτάλι σούπας ζαχαρη 

ενα κουταλακι αλατι 

700 γραμ αλευρι και οσο ακομα νερακι ακομα αν χρειαστεί ..

.



Γεμιση 

500 γραμ φετα 

ενα αυγο 

πιπερι και ενα γιαουρτάκι ..

Ζυμώνω την ζύμη .

Μολις φουσκωσει η ζυμη ανοίγω γεμίζω με την γέμιση και κλείνω γύρω γύρω με πιρούνι ..

Περναω με κρόκο αυγό και ψήνω στους 180!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Παλμιρα Αριστου

Γιουβέτσι κατσαρόλας !!!



Γιουβέτσι κατσαρόλας !!!

Τσιγαρίζω με λάδι το κρέας με κρεμμύδι.

Προσθέτω πελτέ ντομάτας αλατι πιπέρι λίγο κανέλα προσθέτω και ζεστό νερό και το αφηνω να βράσει.

Τσιγαρίζω λίγο με λάδι το κριθαράκι ..με λάδι για να μη λασπώσει και το ρίχνω στο κρέας να βράσουν όλα μαζί!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Παλμιρα Αριστου