Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Τραχανόπιτα !!!

Πεντανόστιμη τραχανόπιτα...  Δεν έμεινε κομμάτι !!!


ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ!
Σε μια λεκανη βαζουμε:
2 κουπες κολοκυθι τριμμένο και στυμενο
2 κουπες τραχανα γλυκός
4 αυγα
700 γρ. γαλα
1 κουπα φετα(ή και παραπανω..)
Μιση κουπα λαδι.
Μισο μπεικιν
Τα ανακατευουμε καλα ολα μαζι και τα αφηνουμε 20 λεπτα.
Ριχνουμε λαδι και λιγο σιμιγδ. σε ενα μεγαλο ταψι κουζινας και στρωνουμε το μειγμα... Λιγο λαδακι απο πανω... και ψηνουμε...!..180 βαθμούς .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Λαδοραβανί ή Ριβανί !!!


Είναι ίσως το πιο γνωστό γλυκό της Αιτωλίας. Μιλάμε φυσικά για την παραδοσιακή ΛΑΔΟΡΕΒΑΝΙ (ριβανί) η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πανηγυριών  και των γιορτών μας..!!!

ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ!!
Θα χρειαστουμε:
5 ποτηρια νερό
1 ποτηρι χυμο πορτοκ.  Λεμονι
1κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερού  σχεδον ελαιολαδο
Ξυσμα απο 1 πορτ.και 1 λεμονι
3 βανιλιες
Λιγα ασπρισμενα αμυγδαλα.
Μισο κιλο σιμιγδ.χοντρο
Μισο κιλο σιμιγδ. Ψιλο
3κ.σ.αλευρι..

.



Βαζουμε σε μια κατσαρολα τα 6 πρωτα υλικα και αφηνουμε να βρασουν να λιωσει η ζάχαρη.
Ανακατευουμε σε ενα μπολ τα σιμιγδαλια και το σλευρι..
Οτα βρασει η κατσαρολα ριχνουμε βροχηδον τα σιμιγδ. Ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα.
Ειναι ετοιμο οταν το μείγμα ξεκολά απο την κουταλα σε 3-4 λεπτα....
Αδειαζουμε σε λαδωμενο  ταψι νο 36 το στρωνουμε ομορφα  κοβουμε κοματια και τοποθετουμε τα αμυγδαλα..
Ψηνουμε 1 ωρα σε 220 β.περιπου....να ροδισει..
Αν θελουμε οταν κρυωσει βαζουμε ζαχαρη και κανελα..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Τρούφες τιραμισού σε 10 λεπτά !!!!


 
ΤΡΟΥΦΕΣ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΣΕ 10"ΛΕΠΤΑ❤️

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί τυρί σε κρέμα 200gr

1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ 200 gr

1 φακελάκι στιγμιαίο καφέ καπουτσίνο

3 κουταλιές του γλυκού Nescafe

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

σχεδόν γεμάτο 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό.

κακάο για το τύλιγμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπλέντερ διαλύστε τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη.

Σε σχεδόν γεμάτο χλιαρό νερό φλιτζάνι του τσαγιού διαλύετε τους καφέδες και το ρίχνετε μέσα στα μπισκότα. Στην συνέχεια ρίχνετε την ζάχαρη άχνη την κρέμα τυριού και ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά, Με καθαρά χέρια φτιάχνετε μπαλίτσες, σε ένα σκεύος καλύπτεται με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, βάζετε μπαλίτσες μέσα και ρίχνετε από πάνω με σιτα κακάο και πασπαλίζετε από πάνω τις τρούφες κουνάτε το σκεύος δεξιά και αριστερά με μικρές κινήσεις και ρολαρετε μέχρι να καλυφθούν όλες οι τρούφες τιραμισού με το κακάο, βάζετε σε χαρτάκια και μετά στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρετε !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πίτσα που λιώνει στο στόμα !!!


ΠΙΤΣΑ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΌΜΑ🌹

ΥΛΙΚΑ για το ζυμαράκι μου❤️

1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300γρ)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
2 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι ότι έχετε
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
2 διαφορετικά τυριά γκούντα emmental ανακατεμένα μεταξύ τους !!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το νερό και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα διαλύετε την μαγιά μέσα,( προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιας και θα έχετε αποτυχία) στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι και το βούτυρο το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο με το σιμιγδάλι , φτιάχνετε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια σας και το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει στη συνέχεια βάζετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνετε Λίγο αλεύρι επάνω τοποθετείτε το ζυμαράκι και το ανοίγετε με τα χέρια σας ή και με τον πλάστη αν σας βολεύει,ρίχνετε την σάλτσα τα τυριά και αλλαντικά ότι εσείς θέλετε ψήνετε σε 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει η πίτσα Καλή επιτυχία σε όσους τη φτιάξουν!!Αυτη η ποσότητα είναι για 3 πίτσες κανονικές του εμπορίου !!!Ψήνω 20 λεπτά στους 200 με 220 την κάθε μια!!! εξαρτάται και από τον δικό σας φούρνο.....η σάλτσα που χρησιμοποιώ είναι έτοιμη δική μου που φτιάχνω εγώ το καλοκαίρι... σε περίπτωση που δεν έχετε σπιτική σάλτσα διαλύστε ένα ντοματάκι κονκασέ στο μπλέντερ βάλτε το στο κατσαρολάκι ρίξτε ρίγανη λαδάκι και λίγο Βασιλικό ψήστε για 10 λεπτά και απλώστε επάνω στην πίτσα..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κοτόπουλο τηγανιά με τυρί και πολύχρωμες πιπεριές..!!



Κοτόπουλο τηγανιά με τυρί και πολύχρωμες πιπεριές..!!

Υλικά

1 φιλέτο κοτόπουλο
Διάφορες χρωματιστές πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 ντοματίνια
1 γενναίο κομμάτι τυρί τσένταρ.. ταιριάζει πολύ και η κεφαλογραβιέρα..
1 φλιτζάνι του καφέ κρασί λευκό
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι πιπέρι σκόνη σκόρδου λιγο κάρυ
Λάδι ελαφρύ για το τηγάνι.!!

Εκτέλεση!!!

Σε ένα βαθύ τηγάνι έβαλα λίγο λάδι ελαφρύ..
Στην συνέχεια έριξα τις μπουκιές που είχα κόψει από το κοτόπουλο τις οποίες είχα ρίξει επάνω σκόνη σκόρδου λίγο κάρυ αλάτι και πιπέρι. Όταν άσπρισε το κρέας έριξα το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες τα ντοματίνια και τις πιπεριές.. έβαλα 4 διαφορετικές πιπεριές από μισή την καθεμία... Τηγάνισα και όταν πήρε ωραίο χρώμα έσβησα με το κρασί... Μόλις εξατμιστεί το κρασί έριξα τον χυμό από 1 λεμόνι... Έσβησα το μάτι και έριξα μέσα το τυρί σε κύβους άφησα να λιώσει να χυλώσει.. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΡΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Σμυρνέικα Σουτζουκάκια !!!!


 .


ΣΜΥΡΝΈΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ... Τα ωραιότερα που θα έχετε φτιάξει !!!❤️❤️❤️

1 κιλο κιμα μοσχαρισιο ελια !!
2 σκελιδες σκορδο τριμμενες
Ψιχα ψωμιου 2 φετες μουλιασμένες σε κρασί
1 κοφτό κουτ γλ κυμινο
Αλατι
Πιπερι
Ελαιολαδο
Αλευρι!

Πλαθουμε τα σουτζουκακια μακρόστενα κ τα περνάμε από το αλεύρι, τα τηγανίζουμε για λιγο ελαφρα .Σε κατσαρολα σοταρουμε 1 μεγάλο κρεμμυδι κ σβηνουμε με λίγο κρασι ..προσθετουμε 3 κουταλιές σουπας σπιτικη σάλτσα και μια πελτέ....5 κοκους μπαχαρι λιγο νερο ..και βράζουμε για 5 λεπτά....τοποθετούμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα μαγειρευουμε για μιση ωρα περιπου !! Σερβιρουμε με πατατες ...πουρε... ρυζι !!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τυρόπιτα πολύ εύκολη !!!


 
Εύκολη τυρόπιτα !!!


Υλικά
1 πακέτο φύλλο( βηρυτού)
500 γραμμάρια τυρί φέτα αν θέλετε το μπερδεύεται και με κάτι άλλο,οπως ανθότυρο
120 γραμμάρια βούτυρο
1 κούπα γάλα φρέσκο
2 αυγά

..


.


Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρί
Αλείφετε τον πάτο ταψιου και τοποθετείτε κάτω τα τρία πρώτα φύλλα βουτυρωμένα..
Ρίχνετε εναλλάξ τυρί και φύλλο.. βουτυρώνετε κάθε φορά το φύλλο.. συνεχίζεται μέχρι να τελειώσει το μείγμα και βάζετε πάνω πάνω δύο φύλλα.
Χτυπάτε τα δύο αυγά και τα ανακατεύετε με το γάλα... Περιχύνετε την τυρόπιτα με αυτό.. χαράζετε ελαφρά και αφήνεται να πιει τα υγρά της για 10 λεπτά...ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει η πίτα..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ