Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Τανωμένος Σορβάς Ποντιακή σούπα !!!


Τανωμενος Σορβας λέγεται!!!!Είναι ποντιακή Σούπα!!!!Είναι πολύ νόστιμη !!Την γνωρίζετε??????!

 Συνταγή Υλικά:

500 γρ Πασκιταν(είδος Αλμυρού γιαουρτιού)από τα βιολογικά προιόντα

250 γρ κορκοτο, ( πλιγούρι)

3 κ.σ.ελαιολαδο,

1 κ.σ.ξερο δυόσμο,

1.ξερο κρεμμύδι,

μισό κ.γ.αλατι,

2 λίτρα νερό! 

Εκτέλεση::

Βάζουμε το νερό με το κορκοτο να βράσει!

Σε ένα μπολ βάζουμε το Πασκιταν παίρνουμε λίγο ζουμί από το κορκοτο και το ρίχνουμε στο Πασκιταν και το ανακατεύουμε!!!

Στην συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα αλλά ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιάσει! 

Τέλος βάζουμε το λάδι στο τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το τσιγαριζουμε ρίχνουμε και το δυόσμο!!!

Και τελειώνουμε ρίχνοντας το στην κατσαρόλα!

Σερβίρουμε με δυόσμο ξερό !!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας με πορτοκάλι κ μέλι !!!


 

ΨΗΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ❤️


Υλικά
1,5 κιλό κρέας μοσχαρίσιο νουά η σπάλα, περασμένο στο δίχτυ ή δεμένο με σπάγκο
1 ποτήρι του νερού κανονικό ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού κανονικό λευκό καλό κρασί
τον χυμό από 1 πορτοκάλι
2 με 3 κουταλιές σούπας μέλι
3 ποτήρια του νερού απ το ιδιο ποτήρι νερό
1 σκελίδα σκόρδο
3 δαφνόφυλλα
5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι πιπέρι ρίγανη για το άλειμμα του κρέατος.!

.



Εκτέλεση.
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο ,αφού έχετε ρίξει το αλατοπίπερο στο κρέας το θωρακίζεται από όλες τις μεριές καλά , να κάνει ωραίο χρώμα και κρούστα ομοιόμορφα, στην συνέχεια το σβήνετε με το κρασί.

 Όταν εξατμιστεί το κρασί με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνετε το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα λίγο αλάτι επιπλέον στη σάλτσα τις κατσαρόλας και τα 3 ποτήρια νερό, βράζετε σε χύτρα για 50 λεπτά, αν έχετε κατσαρόλα απλά σιγοβράζεται το φαγητό και προσέχετε να μην τελειώσει η σάλτσα του,αν χρειαστεί συμπληρώνεται με νεράκι!! όταν το κρέας γίνει το βγάζουμε απ την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες, είτε με ηλεκτρικό μαχαίρι είτε με κανονικό μυτερό και κοφτό μαχαίρι και το αραδιάζουμε μέσα σε πιατέλα φέτες,αποσύρουμε από την κατσαρόλα το σκόρδο τα μπαχαρια και τα δαφνόφυλλα και ανακατεύουμε στην καυτή σάλτσα 3 κουταλιές σούπας μέλι,δοκιμάστε σύμφωνα με το τι σάλτσα έχετε στην κατσαρόλα σας μπορεί να χρειαστείτε και δυο κουταλιές μόνο μέλι.

Παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τον διαλύουμε με 1 καλά γεμάτη κουταλιά σούπας κορν φλάουρ και δένουμε τη σάλτσα με αυτό, περιχύνουμε το κρέας με αυτή την υπέροχη σάλτσα που θα βγει και σερβίρουμε !!

Συνοδεύουμε με ρύζι ασπρόμαυρο η κανονικό!!
Καλή επιτυχία σε όλους το φτιάξουν!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κορμός με σαντιγί και σοκολάτα !!!!




ΑΠΛΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΊ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ..!!!

Για το παντεσπάνι χωρίζουμε 6αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. 

Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών, 

1 ποτήρι ζάχαρη όχι τελείως γεμάτο, άρωμα βανίλια και χτυπάμε να αφρατεψει. 

Με μία σπάτουλα εναλλάξ ανακατεύουμε την μαρέγκα με μισό ποτήρι αλεύρι κοσκινισμενο, μισό ποτήρι κακάο και 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ.

 Απλώνουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς περίπου 15 λεπτά, δεν θέλει πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνει. 

.




Μόλις ψηθεί τυλίγουμε σε ρολό με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει. 

Για Την γέμιση χτύπησα μία κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, έβαλα και  μερικά αμύγδαλα τριμμένα μέσα. Για την επικάλυψη έλιωσα 150γρ κουβερτούρα και 150γρ κρέμα γάλακτος. 

Στολίζουμε όπως μας αρέσει 🌺

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Alexandra LessiΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Γλυκάκια σιροπιαστά με κρέμα ..υπέροχα !!!!



ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ!!!

Σε ένα μπολ βάζουμε 2 ποτήρια  νερού χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα 1 κύβο νωπή μαγιά ή 2φακελάκια ξηρή. 

Προσθέτουμε 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο 2 αβγά, 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη και περίπου 1 κιλό αλεύρι. 

Φτιάχνουμε μια και αφήνουμε να φουσκώσει..

.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.

Σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά βάζουμε 600γρ γάλα και  προσθέτουμε 125γρ ζάχαρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε 150γρ γάλα κρύο και προσθέτουμε 120γρ κορν φλαουρ ανακατεύουμε και ριχνουμε 4 αβγά και χτυπάμε όλα μαζί. 

Ριχνουμε στην κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. 

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και άρωμα βανίλιας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

Παίρνουμε την ζύμη,ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε τετράγωνα φύλλα. 

Φτιάχνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει. 

Γεμίζουμε με την κρύα κρέμα. 

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς περίπου 20-25 λεπτά.

.


Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε ελαφρώς. 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.

2 ποτήρια ζάχαρη, 

2 ποτήρια νερό. 

Βράσιμο 7 λεπτά.

Σιροπιαζουμε όπως εινα ζεστα και τα δύο..

Τέλος από πάνω αλείφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και όταν κρυώσουν καλά  με ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Alexandra LessiΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τιραμισού τέλειο χωρίς αυγά !!!


 

ΤΕΛΕΙΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ...!!!!

1 πακετο μπισκότα σαβουαγιαρ,

2 κ.σ.καφέ, 

2 κ.σ. ζάχαρη και λίγο κονιάκ.

300γρ τυρί κρέμα, 

1 ζαχαρούχο γάλα,

300 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

.


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος όταν δέσει προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα Παίρνουμε 1 πυρεξ και στρώνουμε μία σειρά από τα μπισκότα τα οποία πρώτα τα βουτάμε ελαφρώς μέσα στο γάλα με τον καφέ και το κονιάκ. 

Από πάνω μία στρώση κρέμα ξανά μία στρώση με μπισκότα και τέλος από πάνω διακοσμούμε με την υπόλοιπη κρέμα. 

Πασπαλίζουμε με κακάο και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά 🌺

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Alexandra LessiΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Φανταστικά τρίγωνα τυροπιτάκια !!!


 
 ·
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ...!!!

Σε ένα μπολ βάζουμε 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 

200 γρ.ηλιέλαιο, 

200γρ γιαούρτι, 

λίγο αλάτι,

1 αυγό  και 1 ασπράδι. 

Ανακατεύουμε και τέλος ριχνουμε 450-500 γρ αλεύρι. 

.



Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. 

Παίρνουμε την ζύμη και την ανοίγουμε σε ένα μακρύ φύλλο. 

Σε ένα μπολ βάζουμε 500γρ φέτα, 

1 αυγό και λίγο πιπέρι. 

.


Ριχνουμε πάνω στο φύλλο την φέτα και κλείνουμε σε ρόλο. 

Κόβουμε σε τρίγωνα. 

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα, αφήνουμε να φουσκώσουν, αλείφουμε με κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180βαθμούς περίπου 20 λεπτά να ροδίσουν...!

Εκτέλεση φωτό συνταγή Alexandra Lessi ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Γιαουρτόσουπα ήΤανωμένος σορβάς !!!



Γιαουρτόσουπα ήΤανωμενος σορβάς !!!Βάλσαμο για το πρωί ή τις ημέρες  με ψύχρα!!!Μας το έφτιαχνε η γιαγιά και η μαμά το συνηθίσαμε και εμείς και τα παιδιά μας!!Συνήθως γίνεται με πλιγούρι αλλά αυτή τη φορά το έφτιαξα με τραχανά !!!


Για κάθε ποτήρι του νερού 1 κσ πλιγούρι ή τραχανά
Βάζουμε το νερό να βράσει ρίχνουμε το τραχανά αλάτι αφού βράσει σε ένα τηγάνι βάζουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθει και λίγο βούτυρο φρέσκο αυτό το λένε συβραση το ρίχνουμε στη σούπα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι στραγγιστό εγώ έβαλα 400 γμ με μια κουτάλα παίρνουμε από την σούπα και αραιωνουμε το γιαούρτι αφού γίνει σαν κρέμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε βάζουν και δυοσμο και μέσα και από πάνω στο σερβίρισμα...αλλά εγώ δεν έβαλα
Βάλσαμο !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Κωνσταντινιά ΠΚ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ