Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Cookies που λιώνουν στο στόμα !!!



ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ❤️ Υπέροχα cookies που λιώνουν στο στόμα!!


ΥΛΙΚΑ
1 πλάκα βούτυρο 250 γραμμάρια
2 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
1 σοκολάτα αμυγδάλου
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3,1/2 κούπες του νες καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ  
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το βάζετε σε ένα μπολ, το χτυπάτε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα ,τέλος ρίχνετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ στη συνέχεια σπάτε τη σοκολάτα αμυγδάλου σε κομμάτια μέσα στο μείγμα,ρίχνετε και την μισή κούπα σπασμένα καρύδια ελαφρός στο μπλεντερ ανακατεύετε να γίνει μία ωραία μάζα, στη συνέχεια φτιάχνετε 2 μακρόστενα μπαστουνάκια και τυλίξτε με ζελατίνη τα αφήνετε 15 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν τα κόβετε με το μαχαίρι σε φετούλες 

Όσο είναι το δάχτυλό μας, τα ψήνετε πάνω σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 με 13 λεπτά.

Μόλις κρυώσουν λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα με μία κουταλιά λάδι ελαφρύ και σε μπεν μερι, βουτάτε το μισό μπισκοτάκι μέσα και κάνετε την επάλειψη, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο καρύδι αν θέλετε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Αρνάκι στον φούρνο με πετιμέζι κρασί και δενδρολίβανο !!!


ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ..!!


Υλικα
1 Μπουτι απο αρνακι
3 Μεγαλα κρεμμυδια
1Κουπα πετιμεζι
1 Κουπα κοκκινο κρασι
3-4 κλαρακια δενδρολιβανο 

.




Αλατι κ πιπερι!!
Βαζουμε κατω κατω στο ταψι τα κρεμμυδια κομμενα σε ροδελες!! 

Αλειφουμε το αρνακι με το αλατοπιπερο και το πετιμεζι!!

Το τοποθετουμε επανω στα κρεμμυδια !!

Ριχνουμε και το υπολιπο πετιμεζι στο ταψι μαζι με το κρασι και το δενδρολιβανο..

Σκεπαζετε με λαδοκολλα και απο πανω με αλουμινοχαρτο!!

Ψηνουμε για 2 ωρες...τελος ανοιγουμε το αλουμινοχαρτο και ψηνουμε για αλλη μιση ωρα για να παρει το χρωμα του!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


 
 

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Χατσαπούρι παραδοσιακό !!!



ΧΑΤΣΑΠΟΥΡΙ-Παραδοσιακό τυρόψωμο .Αφράτο σαν κρέπα και νόστιμο σαν τυροπιτάκι !!!


ΥΛΙΚΑ : 

1 πλακα βιταμ, ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΕΠΑΛΗΨΕΙ  ΜΟΝΟ

1/2  λιτρο χλιαρο γαλα,

1 φακλ. ξηρη μαγια,

1 κ.σ. ζαχαρη,

1κ.γ. αλατι,

3 κ.σ. μαλακο βουτυρο,ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ

6 κ.σ. σούπας (στραγγιστο γιαουρτι με πολλα λιπαρα),

αλευρι γ.ο.χ. οσο τραβηξει.

ΓΕΜΙΣΗ: 200γρ. αναλατη μυζηθρα,200γρ,γκουντα,λιγη φετα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

Σε ενα μπολ ανακατευουμε το γαλα,την ζαχαρη,την μαγια και λιγο αλευρι.

Μολις φουσκωσει προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα ωστε να φτιαξουμε μια μαλακη ζυμη.

Αφηνουμε να ξεκουραστει 20'.

Χωριζουμε την ζυμη σε (6) μπαλακια τα οποια πλαθουμε σε κυκλους.

Βαζουμε γεμιση σε καθε κυκλο και το ξανακλεινουμε σε μπαλακι.

Το παταμε να ανοιξει και το αφηνουμε 15' να ξεκουραστει.

Τηγανιζουμε σε καυτο τηγανι με λιγο βουτυρο.

Μολις ψηθει και το βαλουμε στο πιατο το αλειφουμε με βουτυρο και απο τις δυο πλευρες .

Το κοβουμε σε τριγωνα και κανεις δεν μπορει να σταματησει μονο σε ενα κομματι.

Εκτέλεση φωτό  από κυρία    Anastasia Anastasia Anastasia ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πίτσα αλλιώτικη χωρίς αλεύρι !!!


Πίτσα αλλιώτικη χωρίς αλεύρι ....( Λόγο διατροφή)

Για τη βάση

2 μεσαία κολοκυθάκια
2 αυγά
150γρ τυρί κατσικίσιο

Ξεφλουδίζουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε βάζουμε στον τρίφτη βάζουμε αλάτι και αφήνουμε για μισή ώρα να στραγγίξουν πολύ καλά να μην έχουν καθόλου υγρά. 

Προσθέτουμε μέσα το τριμμένο τυρί τα δύο αυγά και ανακατεύουμε. 

Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι μικρό με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς ώσπου να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. 

Μετά το βγάζουμε όπως είναι ζεστό και και βάζουμε από πάνω ότι θέλουμε .

Εγώ έβαλα πράσινη πιπεριά ,μανιτάρια, 3 ειδών τυριά τριμμένα, ελιες ντομάτα σε φέτες τρίγωνα τυράκια αγελαδίτσα και προσούτο...

Βάζουμε ξανά στο φούρνο για ακόμα 20 λεπτά..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αννα Κασσανδρεια ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Κοτόπουλο με ρυζάκι !!!


Κοτόπουλο με ρυζάκι στο φούρνο έχουμε σήμερα πεντανόστιμο 👌 κοπιάστε να φάμε 😋

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες χωρίς φλούδα ψιλοκομμένες
3/4 κούπας ελαιόλαδο
500 γρ ρύζι κίτρινο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε... 

Βάζουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για μισή ώρα...στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα λίγο νεράκι αν χρειάζεται, ανακατεύουμε, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα περίπου.... 

Κατόπιν αφαιρούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, προσθέτουμε το ρύζι, το ανάλογο νερό, ανακατεύουμε και φουρνίζουμε ξανά...

 Όταν είναι μισοψημένο το ρύζι τοποθετούμε τις μερίδες από το κοτόπουλο και συνεχίζουμε έως ότου ψηθεί...✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τυροπιτάκια με ζύμη κούρου και μαυροκούκι !!!

..


Τυροπιτάκια με ζύμη κούρου και μαυροκούκι.. γίνονται υπέροχα αφράτα τραγανά και  λιώνουν στο στόμα !!!

Υλικά

1 γιαουρτάκι στραγγιστό
Μισό κεσεδάκι γιαουρτιού λάδι ελαφρύ
50 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύδι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3,5 φλυτζάνες αλεύρι ίσως χρειαστεί και ελάχιστο ακόμα.

Γέμιση
300 με 400 γραμμάρια φέτα καλή
1 ασπράδι αυγού (τον κρόκο τον κρατάμε για επάλειψη μαζί με ένα κουταλάκι γάλα
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν σε ένα σκεύος... 

Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το γιαούρτι το αυγό το βούτυρο το ελαιόλαδο το αλάτι το ξύδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά να γίνει μία άσπρη κρεμούλα.... 

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά... 

Αφήνουμε μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί... 

Εγώ την άφησα στο ψυγείο... 

Παίρνουμε ένα μέρος ζυμαράκι σαν ένα καρύδι, το ανοίγουμε στο χέρι μας βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση κλείνουμε καλά και γυρνάμε από κάτω το κλείσιμο φτιάχνουμε το σχήμα μικρής γόνδολας και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.... 

Αλείφουμε με το αυγό και ρίχνουμε λίγο μαυροκούκι προαιρετικά. κόβουμε στην απάνω μεριά ακριβώς στη μέση και για μέγιστη ασφάλεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό από κυρία Marina Xatzidaki  Συνταγή από κυρία  ΜαριναΜισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ


Κέικ αφρός !!!

Κέικ αφρός για το απογευματινό μας καφεδάκο !!!

Υλικά
250 γρ. Βούτυρο ( εγώ χρησιμοποιώ πάντα φαστ)
4 μεγάλα αυγά
1 νεροποτηρο ζάχαρη
1 νεροποτηρο γάλα
2 βανίλιες
1 φαρίνα
Χτυπαω για αρκετή ώρα ζάχαρη και βούτυρο μέχρι να.ασπρισουν σαν κρέμα. 

Μετά ρίχνω ένα ένα τα αυγά, βανίλιες, γάλα αλεύρι και τέλος έριξα τρούφα 1 σακουλάκι. 

Βούτυρο αλευρώνω μία φόρμα και ψήνω σε προθέρμασμενο φούρνο αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα στους 180 για 1 ώρα ακριβώς.

Εκτέλεση φωτό συνταγή   Rania Mantopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ