ΧΑΤΣΑΠΟΥΡΙ-Παραδοσιακό τυρόψωμο .Αφράτο σαν κρέπα και νόστιμο σαν τυροπιτάκι !!!
ΥΛΙΚΑ :
1 πλακα βιταμ, ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΕΠΑΛΗΨΕΙ ΜΟΝΟ
1/2 λιτρο χλιαρο γαλα,
1 φακλ. ξηρη μαγια,
1 κ.σ. ζαχαρη,
1κ.γ. αλατι,
3 κ.σ. μαλακο βουτυρο,ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ
6 κ.σ. σούπας (στραγγιστο γιαουρτι με πολλα λιπαρα),
αλευρι γ.ο.χ. οσο τραβηξει.
ΓΕΜΙΣΗ: 200γρ. αναλατη μυζηθρα,200γρ,γκουντα,λιγη φετα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ενα μπολ ανακατευουμε το γαλα,την ζαχαρη,την μαγια και λιγο αλευρι.
Μολις φουσκωσει προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα ωστε να φτιαξουμε μια μαλακη ζυμη.
Αφηνουμε να ξεκουραστει 20'.
Χωριζουμε την ζυμη σε (6) μπαλακια τα οποια πλαθουμε σε κυκλους.
Βαζουμε γεμιση σε καθε κυκλο και το ξανακλεινουμε σε μπαλακι.
Το παταμε να ανοιξει και το αφηνουμε 15' να ξεκουραστει.
Τηγανιζουμε σε καυτο τηγανι με λιγο βουτυρο.
Μολις ψηθει και το βαλουμε στο πιατο το αλειφουμε με βουτυρο και απο τις δυο πλευρες .
Το κοβουμε σε τριγωνα και κανεις δεν μπορει να σταματησει μονο σε ενα κομματι.
Εκτέλεση φωτό από κυρία Anastasia Anastasia Anastasia ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ