..
Τυροπιτάκια με ζύμη κούρου και μαυροκούκι.. γίνονται υπέροχα αφράτα τραγανά και λιώνουν στο στόμα !!!
Υλικά
1 γιαουρτάκι στραγγιστό
Μισό κεσεδάκι γιαουρτιού λάδι ελαφρύ
50 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύδι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3,5 φλυτζάνες αλεύρι ίσως χρειαστεί και ελάχιστο ακόμα.
Γέμιση
300 με 400 γραμμάρια φέτα καλή
1 ασπράδι αυγού (τον κρόκο τον κρατάμε για επάλειψη μαζί με ένα κουταλάκι γάλα
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν σε ένα σκεύος...
Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το γιαούρτι το αυγό το βούτυρο το ελαιόλαδο το αλάτι το ξύδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά να γίνει μία άσπρη κρεμούλα....
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά...
Αφήνουμε μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί...
Εγώ την άφησα στο ψυγείο...
Παίρνουμε ένα μέρος ζυμαράκι σαν ένα καρύδι, το ανοίγουμε στο χέρι μας βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση κλείνουμε καλά και γυρνάμε από κάτω το κλείσιμο φτιάχνουμε το σχήμα μικρής γόνδολας και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα....
Αλείφουμε με το αυγό και ρίχνουμε λίγο μαυροκούκι προαιρετικά. κόβουμε στην απάνω μεριά ακριβώς στη μέση και για μέγιστη ασφάλεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν...✓✓✓
Εκτέλεση φωτό από κυρία Marina Xatzidaki Συνταγή από κυρία ΜαριναΜισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ